УКР РУС

Манчестер Сіті мінімально переміг Вест Бромвіч, Арсенал здобув вольову перемогу над Суонсі

28 жовтня 2017 Читать на русском

В рамках 10 туру АПЛ Манчестер Сіті мінімально переграв Вест Бромвіч, Арсенал створив камбек в матчі з Суонсі, Ліверпуль розгромив Хаддерсфілд, Вест Хем та Крістал Пелас не змогли виявити сильнішого, Сток Сіті мінімально обіграв Уофторд.

Манчестер Сіті на виїзді мінімально переграв Вест Бромвіч. Старт поєдинку був приголомшливим, адже вже на 15 хвилині рахунок був 1:2. Рахунок відкрили гості. Сане після передачі Фернандінью вирішив пробити замість прострілу, а Фостер був не готовий до такого. Однак за 3 хвилини Джей Родрігес після дальньої передачі Баррі перекинув Едерсона. Манчестер Сіті миттєво повернув собі перевагу в матчі. Сане скинув Фернандінью під удар, а бразилець точним ударом в кут пробив Фостера.

В другому таймі містяни продовжували домінувати, створюючи моменти біля воріт Фостера. В одному з них Вокер зробив класну флангову передачу на дальню стійку, де перебував Стерлінг. Здавалось, що матч так і завершиться, однак вже в компенсований час Отаменді зробив не потрібну скидку грудьми на Едерсона, чим скористався Філіпс.

Арсенал вдома здобув вольову перемогу над Суонсі. Каноніри з перших хвилин намагались нав'язати свою гру, створюючи моменти біля воріт Фабіанські. Однак одна з небагатьох відповідей Суонсі завершилась голом: після чудової передачі Абрахама Клукас вибіг віч-на-віч з Чехом та пробив під дальню стійку. Лондонці намагались зусиллями Санчеса зрівняти рахунок ще до перерви, але Фабіанські здійснив фантастичний сейв.

Однак по перерві Арсенал швидко зрівняв рахунок. Колашинац після відскоку від захисників був першим на м'ячі і потужно пробив крізь натовп у дальній кут. а вже за 7 хвилин Сеяд зробив гольову передачу на Ремзі, якому залишалось лише влучити у ворота. Цей м'яч, як виявилось, був останнім в матчі, хоча Арсенал мав ще кілька небезпечних моментів.

Крістал Пелас на останніх хвилинах вирвав нічию в матчі проти Вест Хема. Крістал Пелас захопив м'яч під контроль з початку матчу, а Вест Хем грав від захисту. Однак саме молотобійці відкрили рахунок в матчі. Після чудової комбінації Крессвелл зробив передачу з флангу в центр штрафного майданчика прямо на набігаючого Чічаріто. А перед перервою Айю протягнув м'яч з центру поля, розхитав захисника та пробив у ближню дев'ятку.

На початку другого тайму після фолу Огбонни в штрафному майданчику Мілівоєвіч скоротив відставання. Крістал Пелас створював багато небезпечних нагод, однак то Кабай влучив у поперечку, то Джо Харт вдало діяв у воротах. Здавалось матч завершиться мінімальною перемогою молотобійців, однак на 7 компенсованій хвилині Заха розкрутив захисника і хитро пробив під дальню стійку. Харт не зміг зреагувати, тому команди розійшлись нічиєю.

Ліверпуль розгромив Хаддерсфілд. Мерсисайдці захопили ініціативу в матчі та контролювали ситуацію. Однак захисники та голкіпер Хаддерсфілда не давали забити Ліверпулю. В кінці першого тайму червоні мали прекрасну нагоду забити. Після подачі зі штрафного захисник потягнув Фірміно за футболку в штрафному майданчику, однак Салах не зміг переграти Лоссля.

Але в другому таймі Ліверпуль почав реалізовувати свої моменти та матеріалізовувати перевагу в голи. Після зрізки захисника м'яч відскочив до Старріджа і Даніель легко перекинув воротаря. А вже за 8 хвилин після подачі Мілнера з кутового Фірміно головою переправив м'яч у ворота. Мерсисайдці продовжували домінувати і довели рахунок до розгромного. Після пасу Салаха Вейналдум протягнув м'яч та влучно пробив у верхній кут воріт.

Сток Сіті мінімально обіграв Уотфорд. Гра розпочалась з боротьби за ініціативу в матчі і на 16 хвилині Сток Сіті повів у рахунку. Шакірі з кутового подав на лінію штрафного, а Флетчер класним ударом з лету відкрив рахунок в матчі. Після цього в першому матчі моментів майже не було.В другому таймі моментів також було мало. На момент Рішарлісона Сток Сіті відповів небезпечною нагодою Берахіно, однак їм не вдалось забити. Перед фінальним свистком Адам здалеку небезпечно пробив, однак його удар лише трохи чиркнув стійку.

Чемпіонат Англії 2017/18, 10 тур

Вест Бромвіч – Манчестер Сіті – 2:3

Голи: Родрігес, 13, Філіпс, 90+3 – Сане, 10, Фернандінью, 15, Стерлінг, 65

Арсенал – Суонсі – 2:1

Голи: Колашинац, 50, Фірміно, 58 – Клукас, 22

Крістал Пелас – Вест Хем – 2:2

Голи: Мілівоєвіч, 50 (пен), Заха, 90+7 – Чічаріто, 31, Айю, 43

Ліверпуль – Хаддерсфілд – 3:0

Голи: Старрідж, 50, Фірміно, 58, Вейналдум, 75

Нереалізований пенальті: Салах,42

Уотфорд – Сток Сіті – 0:1

Гол: Флетчер, 16