УКР РУС

Манчестер Сіті розтрощив Евертон у прощальному матчі Агуеро – аргентинець майстерно оформив дубль

23 травня 2021 Читать на русском

У фінальному турі сезону англійської Прем'єр-ліги Манчестер Сіті розгромно переміг ліверпульський Евертон. Звіт поєдинку читайте на "Футбол 24".

Достроковий чемпіон Англії та "іриски" обмінялися небезпечними моментами вже в дебюті. Спочатку мерсисайдець Рішарлісон отримав м'яч на правому краю штрафного майданчика та блискавично пробив у ближній кут – сейв Едерсона. А в атаці у відповідь Пікфорд парирував на кутовий складний удар Жезуса з кількох метрів.

Тоттенхем у драматичному матчі переграв Лестер, прорвавшись у єврокубки, Челсі вийшов у ЛЧ попри поразку Астон Віллі

Та всі надії на інтригу Ман Сіті вбив вже в перші чверть години. На 11-й хвилині Марез віддавав пас із глибини на Стерлінга, але м'яч перед штрафним прийняв Кевін де Брюйне й розкішно поклав у нижній кут! А ще за три хвилини в обіймах партнерів опинився Габріел Жезус. Бразилець отримав мяч на лівому фланзі, на вході в карну зону обіграв оборонця і точно пробив у дальній – 2:0!

Такий розвиток подій вибив Евертон із колії. "Іриски" просто розчинилися на полі, а господарі продовжили грати у власне задоволення, контролюючи м'яч на різних куточках поля. На 31-й хвилині Стерлінг міг доводити рахунок до розгромного, але його постріл із лівого кута штрафного відбив Пікфорд.

Дубль Мане приніс Ліверпулю путівку у Лігу чемпіонів, Лідс здолав Вест Бромвіч, Шеффілд Юн наостанок грюкнув дверима

Імпульс партнерам по команді спробував надати Рішарлісон. Бразильський мерсисайдець узяв на себе ініціативу на 35-й і пробив у затяжній атаці в ногу оборонця. Ще за хвилину нападник вирвався на побачення з Едерсоном і був збитий спільними зусиллями голкіпера та оборонця Рубена Діаша – пенальті.

До позначки підійшов штатний пенальтист Евертона Гілфі Сігурдссон і, хоч і пробив доволі непогано, та переграти опонента не зумів. Нереалізований одинадцятиметровий став новим ударом для "ірисок", які від шоку так і не оговталися до перерви. Натомість перевернути гру в другій половині мерсисайдцям не дав Манчестер Сіті.

На 53-й хвилині Філ Фоден у межах штрафного на замаху прибрав оборонця, пробив прямісінько під дальню стійку й перетворив решту поєдинку на формальність. Змінити це зміг Гвардіола однією заміною, востаннє випустивши на Етіхаді Серхіо Агуеро. Легендарний аргентинець вийшов не просто послухати аплодисменти вдячних фанатів, а й забивати.

Двічі спрацювала зв'язка ветеранів. Спочатку Фернандінью відібрався м'яч для Агуеро, той підробив і технічно зовнішньою стороною стопи пробив повз Пікфорда. А на 76-й бразильський хавбек зряче навісив на 32-річного форварда з правого флангу, і той завдав точного удару головою – 5:0! Більше команди не забивали.

Олександр Зінченко провів на полі всі 90 хвилин. Українець чітко діяв у захисті, підключався до атак, але був не таким помітним, як зазвичай. Відображення цього – оцінки універсала за матч. Від порталу SofaScore Зінченко отримав хороші 7,0 балів. Традиційно український хавбек добре ладнав із одноклубниками – 87 % передач Зінченка були точними. Крім того, він виграв 3 з трьох дуелей із суперниками.

"Я кинув пити і займатися сексом – найгірші 20 хвилин мого життя": правила життя бомбардира-ловеласа Джорджа Беста