УКР РУС

Ман Сіті – Арсенал: Гвардіола дивує, Агуеро забиває навіть лежачи руками і пояснення, чому лондонців не буде в топ-4

3 лютого 2019 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Манчестер Сіті без проблем здолав лондонський Арсенал (3:1) у 25-му турі чемпіонату Англії. Рахунок та огляд матчу АПЛ 2018/19 читайте на "Футбол 24".

Англія. АПЛ 2018/19, 25-й тур

Манчестер Сіті – Арсенал – 3:1

Голи: Агуеро, 1, 43, 61 – Кошельни, 11

Матч, як і онлайн-трансляція Манчестер Сіті – Арсенал на "Футбол 24", стартував 3-го лютого о 18:30 за київським часом. Українець Олександр Зінченко вже 5-й матч АПЛ поспіль не потрапив навіть до заявки чинних чемпіонів Англії. Команда Гвардіоли до звітної гри знову опустилась на 3-є місце – через перемогу Тоттенхема. До лідера Ліверпуля було мінус 5, а "червоні" свій матч грають у понеділок проти Вест Хема. Арсенал же відставав на 3 очки від зони Ліги чемпіонів. Боротьба між ним, Челсі і МЮ за 4-те місце обіцяє бути дуже запеклою.

Манчестер Сіті – Арсенал – відео голів

Не минуло й хвилини, як господарі забили. Жахливий вихід з-під пресингу поставив Арсенал у незручне становище. Ляпорт, який вийшов на лівий фланг Зінченка (в центрі захисту несподівано вийшов Фернандінью), перехопив м'яч і вирізав ідеальний пас на голову Агуеро. Стерлінг на 6-й змусив Лєно красиво полетіти у верхній кут – тут відбились. Команда Емері відігралась після незарахованого гола Сіті (офсайд Ляпорта). Перший же момент (стандарт) завершився взяттям воріт. Торрейра подав, Монреаль продовжив на дальню, а Кошельни замкнув.

Манчестер Сіті – Арсенал: онлайн-трансляція матчу АПЛ

Арсенал відвоював інціативу і навіть був гострішим в атаці та контрвипадах (Едерсон надійно виглядав), але пропустив прикрий гол. Екс-хавбек донецького Шахтаря Фернандінью розбив оборонні порядки діагональним переведенням на Стерлінга. Рахім відкинув назад, Гюндоган повернув розкішним закиданням, а далі потрібно було тільки впіймати м'яч і викотити на порожні ворота для Агуеро.

Сіті як завершив тайм, так і почав – дуже стрімко і небезпечно. Швидкі комбінації та гострі удари де Брйюне. В одному випадку повз ворота, в інших двох виручав Лєно. На 56-й бельгієць отримав третій поспіль шанс пробити кіпера Арсенала. Стерлінг вивів КДБ майже у воротарський, але і тут дуель виграв німецький легіонер "канонірів". Забити Лєно міг тільки він. Агуеро після того, як голкіпер лондонців перервав простріл Стерлінга, у падінні незграбно замкнув передачу з лівого флангу. Цікаво, що забивав Серхіо рукою. Після цього команди припинили будь-які спроби гри. Останні півгодини – це якийсь жах у плані видовища.

Ман Сіті повертається на другу сходинку, скорочуючи відрив від Ліверпуля до 2-х очок і сподіваючись, що Вест Хем Ярмоленка зупинить команду Клоппа в понеділок. Арсенал поступається Манчестер Юнайтед 5-ю сходинкою і відкриває для хлопців Сульшера шлях у топ-4. Якщо за тиждень "червоні дияволи" обіграють кризовий Фулхем, а Челсі програє на полі Манчестер Сіті, в зоні ЛЧ відбудеться перестановка.

Агуеро повторює історичні досягнення

Агуеро творить історію. Серхіо повторив 2 легендарні досягнення АПЛ. Аргентинець став тільки другим гравцем в історії Прем'єр-ліги, хто оформив 10 хет-триків. Більше тільки в Алана Ширера (11). Крім того, Агуеро повторив рекорд Мартіна Аллена сезону 1993/94. Лише ці 2 гравці забивали у 2-х турах АПЛ поспіль на 1-й хвилині. Серхіо розписався у воротах Ньюкасла на 24-й секунді, а Арсеналу дісталось на 47-й. Як жартували в мережі, Кун оформив ідеальний хет-трик: забив головою, ногою і нарешті рукою.

Чому Арсенал може забути про Лігу чемпіонів

З таким Манчестер Юнайтед Сульшера команда Емері майже не має шансів поборотись за повернення в головний єврокубок. А ще зі статистикою гостьових матчів у сезоні 2018/19 та й загалом за останні 4 роки. Якщо рахувати тільки виїзди, Арсенал перебуває на... 9-й сходинці. Лише 4 виграні матчі з 12. Хворобу, яка триває ще з часів Венгера, не так легко вилікувати. Якщо на Емірейтс "каноніри" феноменальні і за очками в домашніх іграх поступаються лише Сіті (з Ліверпулем порівну очок, але гірша різниця і на матч більше), то на виїзді вони не виграють вже 4 роки в команд з топ-6. Про яку Лігу чемпіонів може йти мова, якщо останній гостьовий тріумф датується 18-м січням 2015-го – матчем проти... Ман Сіті (2:0). Після цього жалюгідні 7 очок із 63-х можливих. Так програються мрії.

Гвардіола вражає і переписує історію

Хосеп став першим за 82 роки головним тренером Манчестер Сіті, який виграв 4 поспіль матчі чемпіонату Англії в Арсенала. Вілфред Вайлд зробив це ще в далекому сезоні 1936/37. Екс-наставник Барселони і Баварії здивував і заплутав своєю схемою. У ній опорник Фернандінью відтягувався в центральні захисники при обороні або збільшував чисельну перевагу в атакувальній фазі. Фактично ж єдиним центральним був Отаменді, тоді як Ляпорт і Вокер грали на флангах. Колишній хавбек Шахтаря, до слова, дуже сподобався – його підключення в атаку поруч з набігами Стерлінга претендують на звання ключових у матчі.

Схема Пепа була настільки гнучкою, що спершу Арсенал виглядав зовсім безпорадним, а потім наче почав оголювати її вразливість. Та по перерві команда Гвардіоли перебудувалась і вже не залишила гостям ані крихітного шансу. Чи не вперше в сезоні Емері тотально провалився із замінами. Ремзі, який влітку піде вільним агентом, і Деніс Суарес, який прийшов орендованим з Барси, загубились після курйозного гола Агуеро рукою. Сіті доводив справу до перемоги так легко, ніби перед ними був якийсь, даруйте, аутсайдер Хаддерсфілд, а не претендент на ЛЧ. І гол рукою чи відсутність VAR тут зовсім ні до чого.

Мапа очікуваних голів показує, що Сіті награв майже на 3 голи, а Арсенал лише на пів, що трансформували ще у свій максимум