УКР РУС

Холанд вирвав для Ман Сіті 3 очки з Фулхемом, Лідс перестріляв Борнмут у матчі з 7 голами, другий тріумф Де Дзербі

5 листопада 2022 Читать на русском

В рамках суботньої програми 13-го туру АПЛ було проведено кілька матчів. Звіт читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2022/23, 13-й тур

Манчестер Сіті – Фулхем – 2:1

Голи: Альварес, 46, Холанд, 90+5 (пен) – Перрейра, 28 (пен)

Вилучення: Канселу, 26

Вулверхемптон – Брайтон – 2:3

Голи: Гедеш, 12, Невеш, 35 (пен) – Лаллана, 10, Мітома, 44, Грос, 83

Вилучення: Семеду, 45+5 (Вулверхемптон)

Лідс – Борнмут – 4:3

Голи: Родріго, 3 (пен), Грінвуд, 60, Купер, 68, Саммервіль, 84 – Таверньє, 7, Білінг, 19, Соланке, 48

Ноттінгем Форест – Брентфорд – 2:2

Голи: Гіббс-Вайт, 20, 90+6 – Мбемо, 45+3 (пен), Вісса, 75

Поєдинок на Етіхаді між Манчестер Сіті та Фулхемом мав завершитись легкою перемогою "містян", як це зазвичай і буває. Холанд залишився у запасі, відновлюючись після пошкодження, але й без нього сил у команди Пепа вистачало – гол Альвареса на 16-й хвилині це підтверджував. На 25-й хвилині Стоунз забив другий м'яч, зігравши на добиванні після кутового, однак взяття воріт скасували через офсайд.

Без сексу: європейська топ-збірна по-особливому готується до ЧС-2022

Втім, рівно за хвилину Канселу отримав червону за фол у власному штрафному. Фулхем заробив пенальті, який реалізував Перрейра – 1:1! Після цього Ман Сіті насів на ворота гостей, створивши низку топ-моментів і змусивши Лєно виконати кілька сейвів, але відважна гра голкіпера та марнотратство "містян" рятували "коттеджерів".

На 64-й хвилині на полі з'явився Холанд, який досить швидко відзначився голом. Його знову не зарахували, однак на 5-й компенсованій хвилині йому таки вдалося вирвати перемогу для Сіті. Щоправда, героєм став Де Брюйне, який заробив пенальті для Ерлінга. 2:1!

Паралельні зустрічі виявились ще цікавішими. Чого лише коштує перестрілка Лідса з Борнмутом, в якій Родріго відкрив рахунок вже на 3-й хвилині. Нападник забив найбільш ранній гол "павичів" на Елланд Роуд за останні 21 рік.

"Вишеньки" у наступні 45 хвилин відповіли одразу трьома м'ячами, однак Лідс зумів відігратись в середині другого тайму. Ба більше – на 84-й хвилині Лідс примудрився вигризти перемогу внаслідок вривання Саммервіля у штрафний. 4:3! Підопічні Джессі Марша сьогодні на коні.

Роберто Де Дзербі після розгрому Челсі знову ледь не втратив очки. Його Брайтон у виїзному матчі з Вулверхемптоном володів м'ячем 71% часу, ведучи за ударами з рахунком 19:8 і набивши 1,62 xG проти 0,43 у суперника (без урахування пенальті). Крім того, весь другий тайм гості грали у більшості. Тим не менш, до 83-ї хвилини на табло було 2:2.

Врятувати "чайок" від ганьби зміг Грос, який забив переможний гол пострілом з лінії воротарського. 2:3 – Брайтон виграв у другому матчі поспіль і наблизився до зони ЛЧ на відстань трьох очок.

Ноттінгем не зміг піднятись із дна турнірної таблиці, розписавши нічию з Брентфордом. "Джмелі" пропустили першими й забили два у відповідь, однак на останніх секундах забили ще й самі собі – 2:2. Цікаво, що у заявку гостей знову потрапив наш Єгор Ярмолюк – щоправда, на поле він знову не вийшов.

"Ірландці кричали "Слава Україні": наш чемпіон – про бан російської в клубі, косплей Зінченка і тату-портрет дружини