УКР РУС

Маліновський в авангарді Аталанти – GdS оцінила дебютний сезон українця в Серії А

26 березня 2020 Читать на русском

Український півзахисник Аталанти Руслан Маліновський цілком успішно проводить свій перший сезон в італійській Серії А.

Світовий футбол буквально паралізований пандемією коронавірусу. Національні чемпіонати призупинені, Євро-2020 та літні Олімпійські ігри перенесені на наступний рік. Усі чекають позитивних новин. Надія на відновлення сезону досі жевріє у серцях уболівальників та особливо футбольних чиновників. Клуби готові грати, як тільки дадуть "зелене світло", але чи дадуть його – сказати складно.

Маліновський опинився в епіцентрі жаху – коронавірус повністю паралізував Бергамо

Експерти вже підрахували, якщо не повернутися до гри в середині травня, то поточний сезон дограти не вдасться. Готуються до такого варіанту і в УЄФА, де вже розробили 8 різних сценаріїв, залежно від прогресу коронавірусу. В Серії А вже з'явилися конфлікти. В епіцентрі – президент Лаціо Клаудіо Лотіто. "Орли" проводять найуспішніший сезон за дуже тривалий час, тому буде дуже прикро, якщо все це виявиться марним. Проте чимало команд ліги схиляються, що сезон варто остаточно скасувати. Італійська преса стверджує, що в цьому таборі не лише середняки, а й Інтер та Ювентус. Водночас, La Gazzetta dello Sport не стала чекати офіційних рішень і вже підбиває свої традиційні підсумки сезону для усіх команд.

Аталанта отримала від авторитетного видання солідні 8,5 балів. Зазначається, що бергамаски до зупинки чемпіонату посідали четверте місце в турнірній таблиці Серії А, а в Лізі чемпіонів зуміли пробитися в 1/4 фіналу, декласувавши Валенсію. Команда Джан П'єро Гасперіні підтвердила свої минулорічні здобутки і навіть досягла прогресу. Цікаво, що жоден із гравців "нерадзуррі" не отримав оцінку меншу за 6.5. Однак нас, передусім, цікавить Руслан Маліновський.

Маліновський як частина масштабної кампанії президента Фіорентини – схема трансферу, оцінка тренера

Українець перебрався в Бергамо минулого літа з бельгійського Генка, з яким, до речі, став чемпіоном. 14 мільйонів євро компенсації не переконали Гасперіні в тому, що Маліновський мусить грати в стартовому складі. Фактично хавбек так і не став гравцем основи, але виконував у команді важливу місію, виходячи на заміни. За 9 місяців в Італії Руслан 31 раз виходив на поле, зігравши 1270 хвилин (43% від взагалі можливого часу у грі). Цього вистачило, щоб записати собі в актив 5 голів та 3 результативні передачі. La Gazzetta dello Sport ставить українцю 7 балів і так описує його гру: "Безпосередній вплив на результат, хороше відчуття гола. Недолік: занадто багато втрат, але завжди шукає нестандартні варіанти".

Також відзначимо, що лише сім гравців Аталанти отримали вищі оцінки, ніж Маліновський, це Гомес (8,5), Ілічіч (9), Пашаліч (8), Госенс (8,5), Де Рон (8), Джимсіті (8,5), Голліні (7,5). Словом, дебютний сезон Руслана в Італії можна вважати цілком успішним. Так, він не зміг закріпитися в основі, але точно став важливим виконавцем в обоймі Гасперіні – найкращого тренера Італії 2019 року, між іншим.

"Ніхто не був готовий до цього пекла": Манчіні – про смерть друга, труни в Бергамо, збірну Італії та Євро-2020