УКР РУС

"Маліновський – головна фігура на шаховій дошці Аталанти": цифри, які зробили українця найкращим в Серії А

21 травня 2021 Читать на русском

Лідер збірної України Руслан Маліновський став найкращим гравцем італійського чемпіонату в травні. Чим він такий сильний?

MVP місяця в Серії А визначають не "на око", а за допомогою детальної статистики від Stats Perform. Формується рейтинг, а футболіст, який його очолює, отримує нагороду. Найкращого гравця травня вираховували на основі матчів 34-37 турів. Руслан Маліновський за 4 гри видав вражаючі показники.

Маліновський визнаний найкращим гравцем Серії А у травні

Основні характеристики Руслана, на які опиралася Серія А:

– технічна ефективність (95,8%), фізична ефективність (94,2%);

– сильні сторони: контроль м'яча та дриблінг (97%);

– ефективний у створенні вільних зон і грі між лініями (96,3%), чудово грає у швидкий пас, використовуючи підключення партнерів (97,6%);

– постійний рух (121 метр на хвилину) і понад 70 прискорень за матч роблять його корисним навіть у фазі без м'яча (пресинг – 92,9%).

"Руслан Маліновський – один з найвпливовіших гравців кінцівки сезону. Завдяки своїм гарматним ударам, техніці та баченню гри український плеймейкер забив 2 голи та віддав 3 асисти в чотирьох матчах, зарекомендувавши себе головною фігурою на тактичній шаховій дошці Аталанти, яка дарує насолоду всім вболівальникам нашого чемпіонату", – каже генеральний директор Серії А Луїджі Де Сьєрво.

"У Маліновському народився чемпіон". Італійські ЗМІ смакують страту Буффона, а Гасперіні може покластися на українця