УКР РУС

Малі - бронзовий призер КАН-2013. ВІДЕО

9 лютого 2013 Читать на русском

В матчі за третє місце "орли" перемогли збірну Гани.

Минулоріч в поєдинку за бронзу малійці здолали "чорних зірок" з рахунком 2:0, сьогодні ж перевага знову була на боці Кейта і компанії.
Рахунок на "Нельсон Мандела Бей" пісдя флангової скидки від Тамбури головою відкрив Мамаду Саммасса. На старті другої половини головна зірка команди Патріса Картерона Сейду Кейта ближнім ударом подвоїв перевагу "орлів".

Збірна Гани могла врятувати нічию в основний час та переводити гру у Порт-елізабеті в екстра-тайм. 100-відсоткову нагоду скоротити відставання не зумів реалізувати Мубарак Вакасо, який не реалізував пенальті. Наприкінці зустрічі зусиллями півзахисника "Ювентуса" Квадво Асамоа "чорні зірки" відновили інтригу. Однак надалі номінальні гості не зуміли скористатися останніми 10-ма хвилинами матчу, щоб зрівняти рахунок. А вже в доданий арбітром час всі надії ганців на другу бронзу Кубка Африки розвіяв Сігамарі Діарра, який встановив остаточний рахунок зустрічі.

3:1 - "чорні зірки", як і в 2012-му, знову залишаються ні з чим, малійці вдруге поспіль виборують звання третьої команди Африки.

Склади команд:

Малі: Сумбейла Діакіте, Адама Кулібалі, Тамбура, Саліф Кулібалі, Усман Кулібалі, Діавара, Махамане Траоре, Мохамед Калілу Траоре, Кейта, Мамаду Самасса, Діабате;

Запасні: Їранго, Мамаду Самасса, Ідрісса Кулібалі, Н'Діай.Ваг, Сіссоко, Самба Діакіте, Соу, Ятабаре, Сігамарі Діарра, Маїга, Шек Діарра.

Гана: Дауда, Ворса, Бой, Авал, Річард Кіссі Боатенг, Аффул, Мубарак, Асамоа, Асанте, Гьян, Атсу;

Запасні: Ларсен-Кварасі, Аджей, Акамінко, Менса, Пейнтсіл, Адома, Дерек Боатенг, Рабіу, Агеманг-Баду, Аннан, Боачі, Клоттей.

Малі - Гана - 3:1

Гол: Саммасса (21), Кейта (48), Сігамарі (92) - Квадво (82)

Нереалізований пенальті: Вакасо (58)