УКР РУС

Максимов: Коли судить Дердо, то на результат можна навіть не розраховувати

7 листопада 2010

Наставник "Кривбаса" Юрій Максимов розкритикував арбітра матчу Дердо.

- Чесно кажучи, вже нерви не витримують. Моменти є, а забити не можемо. Прийшов в роздягальню і кажу: "У нас всі хрещені?", тому що не можу зрозуміти, що коється. М’яч просто не лізе в ворота! Було велике бажання виграти, але могли й програти з рахунком 1:3 чи 1:4. Таке враження, що коли судить Дердо, то на результат можна навіть не розраховувати. У мене вже були до нього претензії, коли я працював в "Оболоні". Я розумію, що "Шахтар" команда сильна, але треба свистіти те, що бачиш! Хочу подякувати хлопцям, як би там не було – ми старалися. Головне те, що в гравців "горять очі". До того ж, в нас дуже багато травмованих. Доживемо до зими і будемо щось робити. Добре що умови для цього є, головне - витримати час. Будемо підсилюватись, тому що в команді має бути не десять футболістів, які можуть добре зіграти і продемонструвати лідерські якості, а як мінімум шістнадцять.

- Ми бачили гру минулого туру з "Арсеналом" і сьогоднішню з "Шахтарем". Склалося таке враження, що нашу команду "переодягли" в інші футболки. Чому на команд рівня "Шахтаря" і "Динамо" є настрій грати, а проти таких, як "Арсенал" немає?

- Я навіть не можу пояснити… Розумієте, на "Шахтар" хлопців навіть «запалювати» не треба, вони самі виходять на поле з величезним бажанням. А чому так граємо з більш слабким командами, ніж "Шахтар", я зрозуміти не можу.

- Сьогодні ми стільки били по воротах "Шахтаря"…

- А м’яч в ворота не лізе! Нехай ми б забили і програли, вже було б краще. Я вже й забув, коли я на прес-конференції приходив радісним. Не знаю, може хлопці не вірять у власні сили. Заб’ємо один м’яч – і зразу відходимо в оборону, пропускаємо. А треба, щоб вони навпаки відчували власні сили, продовжували грати і після забитого м’яча. Нам потрібна свіжа кров, нові футболісти з бажанням грати і вигравати. В команді має бути природній відбір: прийшов сильніший – пішов слабший. Саме тоді побудується колектив, в якому кожен буде боротись за своє місце.

- Бюджет клубу дозволяє брати тільки вільних агентів?

- Ні. Чесно кажучи, умови в нас хороші. Але не хочеться брати футболістів, які не тягнуть. Краще взяти одного гравця для основного складу, ніж кілька – в запас. Буду розмовляти з керівництвом, щоб взяти принаймні трьох футболістів, які могли б допомогти команді. Проблема номер один – з початку сезону ми граємо без крайніх півзахисників. Пішов Микола Морозюк, пішов Младен Бартуловіч. Треба будувати гру через "крайків", а їх немає. Потім нам дали Кавєріна, але він ще не готовий.

- Чому в першому таймі Ви замінили Даниловського?

- Він травмувався. В нього проблеми з гомілкостопом.