УКР РУС

Макаров: Я ніколи не був прихильником фінансування клубу з державного бюджету

30 листопада 2017 Читать на русском

Президент ПФЛ Сергій Макаров розповів про роль державного фінансування в життєдіяльності футбольного клубу.

"Я ніколи не був прихильником фінансування футбольного клубу з державного або міського бюджету, і це не секрет. За визначенням, професійний клуб має вміти заробляти сам, а джерела доходів всім відомі – продаж телеправ, співпраця зі спонсорами та партнерами, кошти від реалізації квитків та абонементів на матчі, вдала трансферна політика. Про деякі з цих джерел нам лишається поки що тільки мріяти, тим не менш, клуб має як мінімум ставити перед собою завдання – заробляння грошей. Але це тема для іншої розмови.

Макаров: Не зовсім зрозуміло, навіщо реформою українського футболу знищувати ПФЛ

Я вважаю, що коли керівництво міста чи області зацікавлене у розвитку гри мільйонів, то це мають бути в першу чергу інфраструктурні питання, адже більшість стадіонів в Україні знаходяться в комунальній власності. У цьому показовими є приклади житомирського Полісся чи ФК Миколаїв, де місцева влада виділяє кошти на реконструкцію міських стадіонів, те ж можна сказати і про Прикарпаття. Повним ходом розробляються плани реконструкції стадіонів в Кременчуці й Нікополі.

Стадіон "Полісся" після реконструкції відповідатиме вимогам УПЛ, – голова ОДА

Згадайте приклад Вереса, коли у Рівному за підтримки міської влади розпочалося будівництво стадіону зі штучним покриттям стандартного розміру, міні-поля з природним покриттям, а також було розроблено і затверджено план реконструкції головного стадіону Авангард. Зрозуміло, що робота кропітка, доведеться певний час почекати, але міський голова Володимир Хомко свого часу запевняв мене, що Рівне обов’язково отримає необхідні спортивні об’єкти.

Стосовно Чернігова, то, звичайно, ситуацію ускладнює той факт, що стадіон ім. Гагаріна належить не місту, а Міністерству молоді та спорту. Але міська влада теж може взяти на себе вирішення деяких проблем – підведення комунікацій, забезпечення паркінгів, створення умов для безпечного і комфортного доступу до спортивної споруди. Наскільки нам відомо, діалог між Десною та міською владою існує, але ще немає повного взаєморозуміння. Та все ж ми сподіваємося на мудрість обох сторін, адже на кону стоїть розвиток футболу у славному футбольному краї", – цитує Макарова офіційний сайт Десни.