УКР РУС

Мадридський "Реал" завдяки хет-трику Роналду розгромив "Атлетіко"

19 листопада 2016 Читать на русском

В 12 турі Ла Ліги "Реал" впевнено обіграв "матрацників" Дієго Сімеоне – 3:0.

Всі голи забивав Роналду, який за кількістю голів в мадридському дербі перевершив досягнення Альфредо Ді Стефано.

Фіаско "Барселони" в матчі проти "Малаги" дарувало "вершковим" чудову нагоду збільшити свій відрив від каталонців на чотири пункти. Однак для цього "Реалу" потрібно було перемагати в дербі дуже і дуже непростий "Атлетіко".

Зідан прогнозовано поставив на вістря атаки Роналду та Бейла, а от Бензема залишився на лаві для запасних. Замість француза на правий фланг нападу вийшов Лукас Васкес.

"Реал" розпочав дербі дещо гостріше. На 12 хвилині Роналду потужно пробив головою, але Облак перевів м’яч на кутовий. Португалець кинувся апелювати до арбітра, вважаючи, що сфера перетнула лінію воріт, однак повтор вказав на правильність дій Фернандеса Борбалана.

Наступний постріл Криштіану закінчився взяттям воріт. Лукас заробив штрафний удар. До м’яча підійшов Роналду та щосили пальнув у стінку. "Шкіряний" по дорозі до "рамки" зачепивши Варана, затріпотів у сітці. "Індіанці" кинулися відіграватися, та їхні потуги нічого по-справжньому небезпечного публіці "Вісенте Кальдерона" (серед якої був наш Богдан Шершун) не продемонстрували.

Початок другого тайму залишився за "матрацниками", які так і не зуміли переграти Наваса, або ж не влучали у ворота. На 70 хвилині Борбалан вирішив, що Савіч фолив на Роналду та вказав на "позначку". Дуже спірний пенальті!

Через сім хвилин той-таки Роналду оформив хет-трик. Іско закинув м’яча на Бейла. Гарет промчав лівим флангом та віддав на вільного Криштіану – 3:0 на користь номінальних гостей. До слова, зірковий португалець забив у столичному дербі 18 голів, що становить на гол більше, аніж в легендарного Ді Стефано. Господарі не зуміли забити бодай гол престижу.

Отож, "Реал" набирає 30 очок, впевнено лідируючи в Прімері. "Атлетіко" падає на п’яте місце. В 13 турі команда Сімеоне зіграє проти "Осасуни".

Чемпіонат Іспанії, 12 тур

"Атлетіко" – "Реал" М – 0:3

Голи: Роналду, 23, 71, пен., 77

Мадридське дербі. Вікова битва за столицю в тіні "Ель Класіко"