УКР РУС

Україна U-21 легко розгромила Люксембург U-21 і бодай тимчасово очолила групу відбору на Євро-2025light

12 жовтня 2023 Читать на русском

Люксембург програв Україні в рамках кваліфікації на молодіжний чемпіонат Європи. Читайте рахунок та огляд, а також дивіться відеоогляд матчу на "Футбол 24".

Календар групового етапу кваліфікації на чемпіонат Європи 2025 року дозволяє Унаї Мельгосі будувати команду в комфортному режимі. Українська "молодіжка" починала відбір матчами з аутсайдерами секстету. Місяць тому "синьо-жовті" мінімально обіграли Північну Ірландію, а сьогодні зустрічалися з Люксембургом.

Новий капітан України U-21, який увірвався в основу Динамо, чекає на виклик від Реброва

Напередодні гри іспанський соратник Сергія Реброва видав масу компліментів на адресу суперника. Мельгоса говорив, що гра буде дуже непростою. Схоже, ці слова виявилися звичайнісіньким кліше. На футбольному полі ж "футбольний карлик" значно поступався нашій команді. Головною проблемою українців була лише реалізація власних моментів. Рахунок повинен бути значно переконливішим.

Підопічні Мельгоси спокійно контролювали м'яч, а відповідно й саму гру. Люксембург повинен дякувати своєму голкіперу, який виручив після ударів Брагару, Бражка, Очеретька і Краснопіра. Перед перервою стало максимально гаряче – Рубчинський пробив у стійку. А через дві хвилини господарів уже не врятував ніхто і ніщо. Бражко виконав чудову передачу з власної половини, Роман у дотик скинув на Краснопіра, який випередив захисника і проштовхнув м'яч у сітку воріт.

Другий тайм українці почали так, що було важко не помітити бажання збільшити перевагу. Класно виконав штрафний Смоляков – м'яч влучив у сітку із зовнішнього боку від дев'ятки. Люксембург спробував відповісти, але наші захисники і Нещерет діяли уважно, а згодом тренер допоміг замінами. Квасниця і В'юнник тільки-но вийшли на поле й відразу організували гол. Перший здійснив рейд флангом, а другому залишалося просто з близької відстані обіграти воротаря. Богдан впорався. Через п'ять хвилин наші забили ще й третій, але у Волошина зафіксували офсайд. Але розгром таки трапився – вже у компенсований час Квасниця забив сам, отримав передачу від В'юнника під забігання.

Фінальний свисток зафіксував перемогу України з рахунком 3:0. Підопічні Унаї Мельгоси за увесь матч не дозволили Люксембургу завдати жодного удару в площину своїх воріт. Тепер в активі "синьо-жовтих" 6 набраних очок. Наша молодіжка бодай тимчасово очолила групу F. Наздогнати Україну можуть Англія або Сербія, які також перемогли в першому турі, а в другому грають між собою.