УКР РУС

Людина дня. Марек Гамшік – той, хто карає Росію

16 червня 2016 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

"Футбол 24" - про головного героя першого ігрового дня 2 туру Євро-2016.

Словаччина програла матч першого туру. Програла великою мірою випадково. Матч проти Росії у 2-му турі ставав для наших південно-західних сусідів таким собі міні-фіналом. Поразка практично ставила крапку на мріях продовжити боротьбу у плей-офф. Нічия ж залишала примарні надії. Тож потрібна була лише перемога.

Різницю у матчі із Росією зробив один гравець – Марек Гамшік. Неймовірний пас на півполя, який вивів Владіміра Вайсса на більш-менш зручну позицію для загострення і подальшого результативного удару – це раз. Два – неймовірний гол «у роздягальню». Марек отримав м’яч на лівому краю штрафного майданчика росіян і перфектно пробив у дальню стійку, від якої «куля» зрикошетила у ворота. Цей гол став переломним для підсумку зустрічі. Наприкінці команда Слуцького відіграла один м’яч, але спромогтися на більше не зуміла через гол Гамшіка.

У футбол Марека привів батько – класичний варіант. Далі – справа рук, чи то пак, ніг самого хлопця. Вже з 4-річного віку він почав виділятися у клубі «Юпі Подлавіце», а потім і у братиславському «Словані». У 17-річному віці словацький талант пристав на запрошення італійської «Брешії». Трансфер обійшовся італійцям у якихось 60 тисяч євро. Тут Марек провів три роки і виріс у справжню зірку.

Зірка світила настільки яскраво, що навіть у Донецьку на неї звернули увагу. «Шахтар» серйозно зацікавився Гамшіком, проте той у вирішальний момент віддав перевагу «Наполі». У Неаполь хавбек переїхав за 5,5 мільйонів євро. На «Сан-Паоло» Жаба (прізвисько футболіста) остаточно змужнів і закріпив за собою реноме топового маестро, який допомагає форвардам своєї команди, а часто самотужки віртуозно вирішує долю епізоду.

Минуло багато років, але Скудетто досі не підкорилося команді Гамшіка. У його доробку – два Кубки Італії, але все ж це трохи не той масштаб. Тим не менше, лідер збірної Словаччини не впадає у відчай. Йому лише 28 років, а отже все попереду. Зараз же всі думки Гамшіка зосереджені на Євро-2016. В останньому турі потрібно брати очки в матчі проти Англії. З таким вожаком шанси збірної Словаччини – не безнадійні.

Сторінка автора у Twitter

"Очок немає, але ви тут тримайтесь, всього доброго і хорошого настрою". Вибухова і нищівна реакція соцмереж на поразку Росії від Словаччини