УКР РУС

Львів – Динамо: Київ розвиває новий фірмовий почерк, несподівана персона матчу, відповідь Брюгге, від якої віє насолодою

4 серпня 2019 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Львів програв Динамо Київ з рахунком 0:3 у 2-му турі чемпіонату України. Рахунок і огляд матчу УПЛ 2019/20 читайте на "Футбол 24".

Матч, як і онлайн-трансляція Львів – Динамо на "Футбол 24", стартував о 19:30 за київським часом. Для команди Хацкевича це другий за 4 дні матч у місті лева. У середу динамівці обіграли Карпати з рахунком 2:0. Львів же в УПЛ 2019/20 стартував з виїзної перемоги над Десною 2:1, героями якої стали бразильці Жозе Вітор і Тавареш. Львів'яни виграли лише один матч проти Динамо, і той на виїзді. Усі інші 5 завершилися мінімальними перемогами киян.

Львів – Динамо: онлайн-трансляція матчу УПЛ

Буяльський міг забивати на 2-й хвилині – не зовсім вдалий удар після навісу з правого флангу. Ще одну схожу атаку замикав де Пена. Цього разу воротар на місці. Борзенко блокував удар Бєсєдіна ліктем – хоч відстань до м'яча була дуже близькою, але захисник Львова виставляв руку. Дуже схоже, що пенальті, хоча суддя Іванов не згоден. На 25-й хвилині де Пена у своєму стилі вирізає філігранний крос на голову Бєсєдіну, однак Артем з кількох метрів пробиває в Сарнавського – 6-й удар і 2-й влучний у динамівців за перші 25 хвилин. Львів відверто відмовчується у цьому плані.

Красиві голи Буяльського та Де Пени у відеоогляді матчу Львів – Динамо – 0:3

Мартан у боротьбі з Бєсєдіним потягнув м'яз стегна і попросив заміну. Показують трибуни Арени Львів. Тут у Динамо зіркова компанія: чемпіони світу Попов і Цітаішвілі, а також досвідченіші Гармаш, Миколенко і Шапаренко. Останнього зараз перевели у дубль, за інформацією каналу "Футбол 2". Мовляв, Микола не влаштовує Хацкевича своєю формою. Тим часом Циганков, Соль і Кадірі активно розминаються.

Вісенте класно закинув на хід Реннану, бразильці організували перший удар господарів аж на 35-й хвилині. Бущан з потужнім ударом у ближній кут впорався на відмінно. Де Пена дуже слабко пробив метрів з 22-х. Сарнавський нині налаштований надто серйозно, щоб такі пропускати. Шепелєв класно відкрився на правому фланзі, Бєсєдін отримав снаряд транзитом через захисника, але пробив у поперечину. Де Пена добивав, проте Артем ще й ненароком зробив підніжку партнеру.

Бурда намагався повторити свій фокус з матчу Суперкубка проти Шахтаря, але не влучив. Де Пена шокував дикою обрізкою в центрі поля, львів'яни вибігли в швидку контру, і Богунов пробив поруч зі стійкою. На першій компенсованій хвилині Сидорчук божественним пасом з глибини закинув на Буяльського, а Віталій у вже легендарному стилі ван Персі на ЧС-2014 ефектно забив у падінні "рибкою".

Шепелєв протягнув м'яч у чужий штрафний і заробив сумнівний пенальті. Буяльський розірвав павучка у дев'ятці, зробивши рахунок 2:0. Просто львівське дежавю якесь! У матчі з Карпати було щось дуже схоже – там також господарі зі Львова пропустили наприкінці тайму один, а в компенсований час з пенальті. Майже відразу після перерви де Пена використав другий гольовий закидончик Сидорчука і надзвичайно красиво поклав у дальній верхній кут. Не чекали, а Сергій божить сьогодні у ролі племейкера!

Ще дві швидкі атаки Динамо. Буяльський і Сидорчук у ролі асистентів, Циганков, який замінив Кендзору (в захист перейшов Караваєв), і Шепелєв пробивали метрів з 20-25 – в обох випадках вище. Заварив кашу Караваєв, але динамівці круто з пасом п'яточкою вийшли з-під пресингу. Відпрацювали у польових умовах, так би мовити, ситуацію на майбутнє для матчів проти набагато сильніших команд.

Соль замість Бєсєдіна, Кадірі дебютує в офіційному матчі за Динамо, даючи відпочити Буяльському. Сидорчук укотре перехопив м'яч і відразу ж спробував перекинути воротаря. Дуже невлучно, але рахунок дозволяє. Бруно та Алваро відповіли ударами вище і повз ворота. Бурда з Кадірі наварили в центрі поля, Шепеєв завалив Богунова, і це гострий штрафний. Утім, Бруно двічі пробив у стінку.

Сидорчук віддав праворуч, Караваєв знайшов на межі воротарського Соля, і Фран ударом п'ятою ледь не створив ще один шедевр – снаряд мінімально розминувся з дальнім кутом. Циганков натякав своїм падінням на пенальті, але це був дуже важкий епізод – контакт був з обох сторін. Караваєв відкидає на Шепелєва, красивий обвідний удар у поперечину стає заключним епізодом гри

Соль вийшов уперше за 154 дні, Кадірі дебютував, Циганков лише з таймом

Іспанський форвард загострює конкуренцію в атаці. Враховуючи, що Жерсон також, імовірно, прийшов для зміцнення нападу, Бєсєдін повинен грати ефективніше. Робота на команду – це добре, але Артем втратив 2 стовідсоткові моменти. Фран Соль не грав за Динамо уже 154 дні і міг забити гол-красень за відведений йому час по перерві. Якщо знову не травмується, має всі шанси стати опцією №1 в атаці.

Кадірі нарешті офіційно дебютував у складі київського клубу. До суботи в активі Момо були лише спаринги. На фоні не дуже виразного Львова ганець не вразив. Привозив неприємності на рівному місці, давав проходити гострим атакам, не виглядав спроможним ні як руйнівник, ні як творець. Буяльський, якого Кадірі замінив, виглядав значно цікавіше.

Циганков вийшов заміст Кендзьори, цього разу трохи швидше, ніж з Карпатами. Віктор намагався загострювати у своєму стилі, але гра не пішла. Перед Брюгге усе це виглядає досить дивно. Лідер команди – далекий від ідеалу. Циганков не зіграв більше тайму за перший офіційний тиждень. Чи вийде він в основі на стартовий матч кваліфікації ЛЧ, велике питання.

Сидорчук як маестро пасу і співавтор двох шедеврів – ключова персона матчу

Переломив хід гри, що складалася традиційно важко – перші тайми для команди Хацкевича ніби починаються десь після 30-40 хвилин. Сергій давно не був таким ефективним. Його гра у відборі майже бездоганна, а 2 ключові паси топового рівня вразили ще й своєю ефектністю. Невже так прихід Кадірі мотивував? Дуже давно ми не бачили настільки цікавого і живого Сидорчука. Що ж, капітан Динамо добряче загострює конкуренцію в середній лінії. Утім, варто відзначити, що в обох гольових атаках Сергій віддавав передачу без жодної опіки – той же Брюгге такої розкоші не дасть.

Виправдана ротація Хацкевича – Динамо обнадійливе перед Брюгге

Бельгійці на старті свого чемпіонату забили вдвічі більше, але то таке. Динамо зіграло найкращий матч літа 2019-го проти суперника, з яким традиційно важко грає – усі перемоги раніше були мінімальними. Ніщо не віщувало розгрому й легкої перемоги і до компенсованого часу першого тайму. А далі крила знову розправилися, команда полетіла. Це чудодійне перетворення з боксерською серією нокаутних подвійних ударів за 3-5 хвилин стає фірмовим знаком нового сезону.

За відсутності Вербіча та Циганкова позитивно проявили себе всі 3 центральні півзахисники. Де Пена традиційно роздавав класні паси та й сам не забував про удари. Бєсєдін знаходив свої моменти, Караваєв весело підтримував атаки навіть після переведення в оборону. У захисті практично нічого не дозволили господарям – Львів створював скромні моменти лише завдяки дивному технічному браку киян на рівному місці.

Хацкевич дав шанс Бущану, Шабанову, Сидорчуку та де Пені – воротар не підвів, останні двоє зробили фінальний гол, а про Артема важко щось казати, ну... не виглядає він лівим захисником. Миколенко, Бойко, Гармаш і Вербіч відпочили, а перемога вийшла ще впевненішою, ніж попередні дві. У цього Динамо є кадровий запас, тому в головного тренера не повинно бути відмовок цього плану. Адже будь-які перемоги в УПЛ забудуть, якщо не вигравати в Лізі чемпіонів. Візит до Брюгге 6-го серпня стане надважливим тестом, можливо, ще важчим, ніж Шахтар, який наразі виглядає важкувато. Утім дуже схоже, що в киян буде що протиставити бельгійцям.