УКР РУС

Лужний пишається тризубом на грудях і ще 20 незабутніх старих фотографій

19 березня 2016 Читать на русском

"Футбол 24" здмухує пилюку із архівних альбомів, щоб показати вам, як пиячив Пол Гаскойн, якими юними були Ібра та Погба і що коїлося на трибунах румунського стадіону у 1970-х.

1. Стадіон "Роуз Боул" - головний амфітеатр Кубка світу-1994 у момент фінального матчу між збірними Італії та Бразилії.

2. Ти пам'ятаєш, як усе розпочиналося? Зовсім юний Девід Бекхем і ще тоді не сер Алекс Фергюсон. Попереду у них - спільне писання величної історії МЮ.

3. Новачки "Барселони" Йохана Кройфа: Кодро, Хаджи, Попеску, Фігу і Просінечкі. 1995 рік.

4. Усім відомий той випадок, коли Вінні Джонс прихопив Пола Гаскойна за геніталії. Як бачимо із цього фото, "Сокира" сповідував і класичну філософію зупинки суперника.

5. Зовсім молодий Дженнаро "Хоробре серце" Гаттузо проходить університети "Перуджі". Середина 1990-х.

6. Документ 7-річного Ліонеля Мессі в аргентинському клубі "Ньюеллз Олд Бойз".

7. Фабріціо Раванеллі і Алессандро дель П'єро. Разом за "Юве" пограли лише три роки. Вже тоді було зрозуміло: із Сандро виросте розкішний майстер.

8. Естафету пам'ятних парочок підхоплюють Златан Ібрагімовіч і Кім Чельстрьом. Перший тоді, на стику тисячоліть, виступав за "Мальме", другий захищав кольори "Хаккена".

9. Марсело Салас і Павел Недвед у складі великого "Лаціо" 1999/00. А яке у них гармонійне поєднання кольорів - це ж свято для естета! Пам'ятаємо...

10. Давід Трезеге і Тьєррі Анрі на початку свого великого шляху. "Монако", друга половина 1990-х.

11. Пол Гаскойн верховодить під час дружньої пиятики збірної Англії. Господарі Євро-1996 таким чином намагалися побороти хвилювання і цілком зрозумілий мандраж. Газза ж просто хотів випити :)))

12. Ви ж не забули Хорхе Кампоса, цього трохи божевільного голкіпера збірної Мексики 1990-х?! Знаю, не забули. Це нереально. Адже старичок Хорхе виділявся не лише своїми яскравими костюмами, а й унікальним для голкіпера зростом - всього 168 сантиметрів (нижчий від Реброва, приміром!). Тим не менше, стрибучості Кампоса міг позаздрити будь-який колега. Недарма ж йому довірили ворота головної команди країни на довгі 8 років.

13. Дієго Марадона, глибокий захід його кар'єри. Це "Бока Хуніорс"-1995, за яку він із перебоями пограє ще два роки.

14. "Евертон" презентує новачка - Марко Матерацці. Помітно, що італійський бек не зовсім у власній тарілці. Це сезон 1998/99, Матриця ще зовсім не такий крутий, яким потім стане в "Інтері".

15. Джованні Траппатоні очолює групу гравців "Інтера". З ними він стане чемпіоном Італії-1989.

"Футбол - це вам не на скрипці грати!" Правила життя Джованні Трапаттоні

16. Із тунелю вибігає Біллі Бремнер - найвидатніший гравець в історії "Лідса". Півзахисник "павичів" 1960-70-х прославився своїм крутим характером. На полі суперники намагалися оминати із ним контакту.

17. Так виглядав Поль Погба у збірній Франції до 16 років. Тут йому 15 і він належав клубу "Гавр".

18. Німецький голкіпер Тоні Шумахер прийшов вибачитися перед захисником збірної Франції Патріком Баттістоном, якого він ледь не вбив у скандальному і страшному зіткненні на ЧС-1982.

19. Чемпіонат Румунії, 1973 рік. Грають "Університатя" (Крайова) і бухарестське "Динамо". Ажіотаж такий, що вболівальники пробралися навіть на табло арени.

20. У перші роки свого існування збірній України доводилося грати у тому, що Бог послав. На фото - 1994 рік, старт нашої націоналки у відборі до ЧЄ-1996. Сергій Ковалець (у нижньому ряду, крайній праворуч) явно спантеличений амуніцією дивовижних кольорів. Натомість Олег Лужний гордо випнув груди - головне, щоб тризуб серце зігрівав.

21.Подвійний удар від братів Мпенза. Уродженці Демократичної Республіки Конго прижилися у Бельгії, де через місцеві клуби доросли до національної збірної. На двох Мбо та Еміль забили за "червоних дияволів" не так вже й багато - 22 голи, але їх яскраву гру та зовнішність ще довго згадуватимуть.

Олег Бабій, Футбол 24

Follow me on Twitter

"Динамо" знущалося над "Барселоною", поки Мессі ходив у школу і ще 24 крутих історичних фото