УКР РУС

Лунін вийшов у лідери серед голкіперів топ-5 ліг Європи – Анчелотті позбавив українця шансів на престижний трофейfire

25 грудня 2023 Читать на русском
Автор: Юрій Яковлев

Воротар Реала Андрій Лунін проводить найкращий сезон у кар'єрі з моменту підписання контракту з мадридським клубом.

Невизначеність Карло Анчелотті щодо основного воротаря Реала на час відсутності травмованого Тібо Куртуа не дозволить Андрію Луніну претендувати на трофей Самори. Це приз для воротаря, в якого буде найкращий коефіцієнт пропущених голів (кількість м'ячів ділиться на кількість зіграних матчів у чемпіонаті Іспанії).

Лунін змусив Реал сумніватися в Кепі – різдвяний головний біль для Анчелотті

В останньому матчі 2023 року проти Алавеса вийшов Кепа, що викреслило 24-річного Луніна з потенційних претендентів на нагороду. Щоб мати змогу виграти трофей Самори, голкіперу потрібно зіграти мінімум 28 матчів у чемпіонаті Іспанії (щонайменше 60 хвилин у кожному з них). Лунін провів 7 поєдинків, а до завершення Ла Ліги Реал зіграє ще 20 матчів. Відповідно, навіть якщо українець вийде у всіх матчах, що залишилися, трофей Самори він все одно вже не отримає, повідомляє AS.

На цей момент Лунін має кращу особисту статистику, ніж Кепа. Український воротар у чемпіонаті Іспанії зіграв 7 матчів та пропустив 4 голи (коефіцієнт 0,57). Іспанець 7 разів витягував м'яч із сітки за 11 поєдинків (коефіцієнт 0,64).

AS підкреслює, що 2023 рік став для Луніна найкращим за весь час кар'єри в Реалі, до якого він приєднався ще у 2018-му. Український воротар зіграв 15 матчів і зміг справити враження на Карло Анчелотті, який тепер не може впевнено обрати основного кіпера Реала.

Взагалі, серед воротарів, які в сезоні 2023/24 зіграли принаймні 5 матчів у топ-5 чемпіонатах Європи, саме Лунін має найкращий відсоток сейвів (83,3%). Такий же показник у швейцарця Яна Зоммера з Інтера.

Нагадаємо, у сезоні 2023/24 Андрій Лунін зіграв за Реал 9 матчів у всіх турнірах та пропустив 6 голів. Його контракт з мадридським клубом розрахований до літа 2025 року.

Жирона для ще одного українця – недооцінена зірка Руху, доленосна місія Смалійчука