УКР РУС

Луческу: Я із задоволенням допоможу "Брешії"

7 червня 2011

Мірча Луческу, який днями зустрівся з президентом "Брешії" Луїджі Коріоні, пообіцяв італійському клубу надати свою підтримку.

- Я із задоволенням допоможу Луїджі. Якщо йому зараз потрібна рука допомоги (а вона потрібна), то я йому таку руку протягну, як і раніше.

- Наприклад, коли "Шахтар" купив у "Брешії" Матузалема за 8 мільйонів...

- Саме так. Правда, Матузалем потім недобре вчинив із клубом, пішовши з нього раніше терміну, покладеного за угодою. Причому зробив він це не через гроші ("Шахтар" пропонував йому неймовірний контракт), а через те, що хотів грати в сильнішому чемпіонаті. Але все ж таки, з "Шахтарем" Матузалем двічі визнавався кращим гравцем в Україні.

- А чи може "Шахтар" придбати гравця "Брешії" зараз? Називаються прізвища Діаманті, Коне, Едера, Хетемая...

- "Шахтар" - чудовий клуб, який за 7 років завоював 12 титулів. Але в нас молода команда, є бразильці 21-22 років, а часом до мене приходять навіть 18-річні гравці. Тому ввести до складу досвідченого футболіста такого як Діаманті досить доречно.

- Так саме Діаманті знаходиться у списку бажаних придбань "Шахтаря"?

- Це може бути він. Але я зроблю ремарку: італійці неохоче їдуть до Східної Європи. У нас був приклад в особі Лукареллі, який дуже швидко захотів повернутися до Італії.

Що стосується Діаманті, то це гравець з великим потенціалом. Можливо, в іншій команді з іншим стилем гри він зможе розкритися ще яскравіше. Адже він не тільки "Шахтарю" подобається.

- Як вважаєте, чи може президент "Шахтаря" Рінат Ахметов придбати "Брешію" і вирішити її фінансові проблеми?

- Президент мого клубу Ахметов не стане купувати "Брешію". Він зацікавлений тільки в "Шахтарі". Деякий час тому йому пропонували придбати "Рому", але він відмовився і повідомив мені причину - він хоче відчувати емоції тільки з тією командою, яку він любить. І це "Шахтар". Він так багато у нього вклав, а ще побудував найкращий стадіон в світі.

- Раз Ахметов не буде купувати "Брешію", то може, купить її гравця?

- Думаю, можна так сказати. Ахметов думає тільки про перемогу у Лізі чемпіонів. Можливо, в досягненні цієї мети стануть в нагоді і футболісти з "Брешії".