УКР РУС

Луческу: Відзначу організовану гру "Кривбаса"

7 листопада 2010

Наставник "Шахтаря" Мірча Луческу підбив підсумки матчу з "Кривбасом".

- Сьогодні була дуже важка гра. Зіграли проти агресивної команди, у якої був хороший настрій. Я маю на увазі агресивність у позитивному сенсі. Природно, після двох поразок - в чемпіонаті і Кубку - така реакція і повинна бути у команди, що програла з подібним рахунком. Але крім того бажання, яке сьогодні було у "Кривбаса", ще можу відзначити і організовану команду на футбольному полі. Хочу чесно сказати: нам пощастило після помилки Кобіна, коли гравець "Кривбаса" буквально з п'яти метрів пробив в поперечину. А так, в принципі, гольових моментів суперник не створив, за винятком гарних ударів з дальньої дистанції і непоганих передач з флангів, після чого вони нав'язували боротьбу у штрафному майданчику.

Ми ж, у свою чергу, використовували контратаки - так і забили другий гол. Думаю, з огляду на те, що відбувалося на футбольному полі, результат логічний. Ми не грали довгими передачами, намагалися виходити з оборони через пас і комбінувати, як ми звичайно це робимо. Дуже важливі три очки, особливо з огляду на те, що грали через три дні після "Арсеналу" і багато хто ще не повністю відновилися.

- Після перемоги над "Арсеналом" у вас не виникало думки дати відпочити основі і випустити на гру з "Кривбасом" дубль?

- Вважаю, що і так провів багато змін. П'ять футболістів не грало. Думаю, якщо б я поміняв більше число гравців, ми б втратили в організації, і це позначилося б на сьогоднішньому матчі. Плюс є деякі травмовані гравці - наприклад, Дуглас. Адріано сьогодні приїхав сюди з нами, але, на жаль, залишився в готелі через те, що захворів. Фернандіньо і Мхітарян давно не беруть участь в наших іграх. Важливо, що ми без багатьох провідних гравців добиваємося результату і при цьому показуємо досить якісний футбол.

- Як ви оціните гру Кобіна і Морено?

- Кобін зіграв чомусь слабо. Дуже багато помилок, тому я його і замінив. А якби він залишився на полі - може бути, ми б програли сьогоднішню гру. Замінив його на центрального захисника, який грав на фланзі. Йому напевно потрібно "прокинутися" і з більшою відповідальністю готуватися до кожної гри. На такому рівні не можеш собі дозволяти перші п'ять передач робити на суперника, як було в нього в першому таймі. Якщо хороша команда використовує ці моменти, то "завдяки" таким помилкам можна програти, наприклад, якийсь титул. Морено ж з кожною грою все краще і краще. Йому лише потрібно зрозуміти нашу гру. Він має гарні якості. Я задоволений тим, як він з кожною грою додає. Він молодий футболіст, хоче грати, і в нього хороший пресинг. Морено наполегливий, але потрібно більш зібрано і якісно діяти у завершальній фазі. Едуардо набагато менше рухається, але має набагато більше можливостей, що дуже важливо для такої команди, як "Шахтар".