УКР РУС

Луческу: "Шахтар" вдома зіграв проти "Барси" краще, ніж "Реал"

18 квітня 2011

На післяматчевій прес-конференції головний тренер "гірників" Мірча Луческу підвів підсумок поєдинку своєї команди з "Таврією" і порівняв гру "Шахтаря" проти "Барси" з іспанським ель-класіко.

- Нам завжди дуже складно грати на цьому полі в Сімферополі. Напевно, це традиція матчів між "Таврією" і "Шахтарем". Практично кожного разу, коли ми граємо в Сімферополі, команда господарів, напевно, проводить один із кращих своїх поєдинків і стрибає вище голови. Крім організації гри, віддають на полі всю свою душу і всі сили. Так само і сьогодні сталося. У першому таймі ми мали повну перевагу, багато гольових моментів не реалізували. У другій половині зустрічі на поле вийшла зовсім інша "Таврія", більш агресивна. Вони знайшли можливості поставити перед нами великі проблеми. Це були довгі передачі практично у карний майданчик, де вони билися за кожен м'яч і демонстрували хороший підбір. З нашої розслабленості і їх агресивності і вийшов другий тайм. Ми трохи прокинулися і знову почали створювати свої моменти тільки після того, як отримали гол у свої ворота. В атаці у нас з'явилося більше агресії. Виграли, звичайно, з великою удачею. Але, напевно, ми все ж таки заслужили сьогодні перемогу.

- Чи дивилися ви вчора іспанське "ель-класико"?
- Так.

- І за кого ви будете переживати і, може бути, вболювати в півфіналі Ліги чемпіонів?
- Звичайно, вболіватиму за "Барселону". Чим далі пройде "Барселона", а може бути, і виграє титул, тим більшим буде наш внесок. Якщо порівняти нашу гру з "Барселоною" на "Донбас Арені" з вчорашнім матчем "Реала" на своєму полі, то, думаю, це порівняння буде на нашу користь.