УКР РУС

Луческу: Головне в цій Лізі чемпіонів для нас - залишити про себе гарне враження

14 вересня 2015 Читать на русском

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу поділився враженнями перед матчем 1-го туру групового етапу Ліги чемпіонів проти "Реала" в Мадриді.

"Як будемо грати проти "Реала"? Сьогодні "Реал" - це суперклуб. Вийдемо на поле і подивимося, що запропонує мадридський клуб. Залежно від цього і подивимося свою гру. Бачили кілька матчів суперника, зокрема, й останню з "Еспаньйолом" (6:0). Також бачили поєдинок з "Галатасараєм" на турнірі Бернабеу. Це різні ігри, але висновки ми зробили. Практично всі гравці "Реала" в хорошій формі, 8 матчів вони провели перед сезоном. Що стосується наставника суперника, то Рафа Бенітес - хороший тренер, хороший тактик. "Реал" виграє від того, що Бенітес його очолює", - оцінив суперника Мірча Луческу.

Чимало часу прес-конференції наставник "Шахтаря" приділив тому, що його команда грає не на рідному стадіоні і що цей нюанс сильно позначився на міці "гірників".

"Дуже складно грати не поруч з нашими вболівальниками. Більшість часу проводимо в літаках. Привели в порядок поле поруч із Києвом, там наша так звана база. Багатьох з тих, хто виїхав з Донецька, зустрічаємо в містах, де граємо, але їх мало.

У Донецьку найбільш функціональний, сучасний стадіон у світі. Півтора року не граємо на "Донбас Арені", але сподіваємося, що в один прекрасний день повернемося на рідне поле.

Коли стадіони в Україні порожні, доводиться бути не тільки тренером, а й мотиватором. Нелегко перейти від гри в чемпіонаті, де 2-3 тисячі вболівальників, до гри на "Сантьяго Бернабеу". Зовсім інша справа в Лізі чемпіонів, в якій українські вболівальники нас добре підтримують. Найголовніше в цьому турнірі ЛЧ для нас - залишити гарне враження про нашу гру.

Не дуже добре, що граємо з "Реалом" у першому турі, та ще на його полі. Для "Реала" і ПСЖ це велика перевага починати на своєму полі за великої кількості уболівальників. Іноді великим клубам дають перевагу, шанс, щоб вони починали гри вдома.

"Шахтар" - напевно, найкраща команда Східної Європи. На жаль, останні два роки ми не купували гравців через ситуацію в країні, намагаємося довіряти українським молодим гравцям і тим футболістам, що є в складі. У нас сильна команда, я вірю в неї. Незалежно від тих умов, в яких перебуваємо, хочу тільки одного - щоб нас поважали! Я ж не бачив поваги останнім часом: це ігри з "Байєром", МЮ, "Баварією", - підсумував наставник донецького клубу.

Дізнайтесь усе про матч "Реал" - "Шахтар".