УКР РУС

"Ліверпуль" в компенсований час переміг "Евертон" та вийшов на друге місце в АПЛ

19 грудня 2016 Читать на русском

Мерсисайдське дербі, що відбулося в рамках 17 туру АПЛ, закінчилося мінімальною перемогою "червоних" – 1:0. Єдиний гол в матчі забив Мане.

У минулому сезоні "Ліверпуль" у двох зустрічах проти земляків набрав чотири очки. Хлопцям Юргена Клоппа, якщо вони прагнули бачити себе на другому місці турнірної таблиці, за будь-яку ціну потрібно було перемагати "Евертон" на "Гудісон Парк".

Протягом першого тайму суперники не завдали жодного пострілу в площину воріт, а перший кутовий гравці подали на 43 хвилині! Найбільш гострими моментами за цей час виявилися удар Лукаку, який Клаван блискуче заблокував, а також промах Оріджі з вбивчої позиції.

На початку другого тайму Куман замінив травмованого Маккарті, а через двадцять хвилин травму ноги отримав воротар Стекеленбург, і замість голландця вийшов Жоель Роблес. На 50 та 79 хвилинах Фірміно мав два шикарних моменти, аби відкрити рахунок – в першому випадку бразилець не переграв Стекеленбурга, а в другому – свіжого Роблеса.

Здавалося, дербі так і закінчиться "насухо", як на 90+4 хвилині Старрідж поцілив в стійку, а Мане виявився першим на добиванні! Отож, "Ліверпуль" набирає 37 очок та обходить другий до цього матчу "Манчестер Сіті". В "ірисок" лишається 23 бали.

У 18 турі АПЛ "Евертон" зіграє проти чемпіона – "Лестера". "Ліверпуль" зустрінеться із "Сток Сіті".

Чемпіонат Англії, 17 тур

"Евертон" – "Ліверпуль" – 0:1

Голи: Мане, 90+4