УКР РУС

Ліверпуль – Рома: Салах – феноменальний, а римляни мають мало підстав для повторення дива

25 квітня 2018 Читать на русском

Ліверпуль впевнено переміг Рому в першому матчі 1/2 фіналу Ліги чемпіонів. Огляд матчу читайте на сайті "Футбол 24".

Ліверпуль трішки вичекав і розірвав Рому

Перед матчем прогнозували, що Ліверпуль сьогодні постарається повторити сценарій домашньої чвертьфінальної гри з Манчестер Сіті, тобто зі стартових хвилин влаштувати бліцкриг. Однак звітна гра більше нагадувала перший матч проти Порту на стадії 1/8 фіналу.

До середини першого тайму мерсисайдці діяли з пересторогою, уважно всім складом по декілька хвилин сиділи в обороні. При цьому, звичайно, створювалися й моменти біля воріт Аліссона, але вони мали епізодичний характер. Все змінилося у другій половині першої 45-хвилинки.

Ліверпуль – Рома – 5:2 – відео голів і огляд матчу

Рома не впоралася зі швидкостями господарів

Ліверпуль пришвидшився, а Рома з цим банально не впоралася. Фасіо почав губити Мане, Жуан ніяк не встигав за переміщеннями Салаха, а Фірміно, який у нинішній вечір був ідеальним у підіграванні, завжди раніше за опонентів реагував на рух м'яча. Де Россі та Стротман, допомагаючи захисникам, "сіли" занадто низько, що надало багато вільного простору Мілнеру та Вейналдуму для розіграшу комбінацій.

Дебютний гол мерсисайдців став логічним наслідком подій на полі – перед ним Ліверпуль створив 3-4 інші гольові можливості. До перерви тиск не припинявся, тому друге взяття воріт теж "назрівало". Воно вийшло більш спонтанним, але Рома знову припустилася типових помилок – замість лінії з трьох організованих центрбеків було просто три повільні гравці, які не прочитали епізод.

У другому таймі нічого не змінилося, а Ліверпуль продовжив забивати. 3-й (заради правди – судді не вгледіли офсайд) і 4-й голи були аналогічними – Салаха не могли накрити на правому фланзі після передач Арнольда. Жуан (не тільки в цих епізодах) зустрічав єгиптянина, який вже був на швидкості. Один рух – і Жезус відіграний.

Ліверпуль розгромив Рому та максимально наблизився до фіналу Ліги чемпіонів

Гравець матчу – Мохамед Салах

Його обожнює весь Єгипет? Беріть приклад, цей хлопець фантастичний. Яка швидкість, яка техніка, який удар у "дев'ятку", яка реалізація виходу сам на сам, які передачі партнерам на порожні ворота. Це все на рівні півфіналу Ліги чемпіонів. 2+2 за системою гол+пас – "вовки" розбиті. Відзначимо і Роберто Фірміно – бразилець прекрасно підігравав швидким флангам, оформив два асисти та два власні голи.

Ліверпуль – Рома: Салах встановив декілька рекордів Ліги чемпіонів

Рома підготувала основу для другого дива?

Навряд чи. Рома оживила інтригу, але інтрига все одно в комі. Гості почали грати на чужій половині, коли Ліверпуль це дозволив, подумавши, що справу вирішено. Хоч розклади ідентичні до "барселонських" (потрібно вдома вигравати в 3 м'ячі), але зараз Ейсебіо Ді Франческо не має такого сильного інструменту для здивування – схема 3-4-2-1 або, зважаючи на сьогоднішнє розміщення Наінгголана, 3-4-1-2 вже показала свою непридатність проти реактивного стилю Ліверпуля.

Схема з трьома центральними захисниками не виправдала себе головним чином через жахливу гру Жуана, який нікуди не встигав за Салахом. Коларов же за такої побудови менше допомагав позаду тримати Момо, от і вийшло, що найкращий гравець Ліверпуля грав проти найслабшого в складі Роми. Також потрібно відзначити, що тренери "джалороссі" не вгадали з Ундером, який у той відрізок у першій чверті гри, коли Ліверпуль давав грати, розчинився.

Безумовно, 2 голи Роми повернули інтерес до матчу-відповіді, але тепер шансів, як би парадоксально не звучало, менше, ніж з Барселоною. Хіба Ейсебіо Ді Франческо за тиждень придумає щось оригінальне для такого Ліверпуля з таким Салахом.

"Він – кращий від Мессі та Роналду". Як Мохамед Салах шматує суперників Ліверпуля, приваблює Реал і рятує Єгипет від голодної смерті