УКР РУС

Ліверпуль – ПСЖ: вражаюча різниця між командами, око Фірміно та історичний матч Ліги чемпіонів

19 вересня 2018 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Ліверпуль приймав ПСЖ у матчі 1 туру ЛЧ 2018/19. Рахунок і огляд матчу читайте на "Футбол 24".

Матч Ліверпуль – ПСЖ стартував о 22:00 за київським часом. Гру транслював канал "Футбол 2". Ліверпуль у минулому розіграші ЛЧ став фіналістом, ПСЖ зупинився на стадії 1/8 фіналу. Це фаворити групи C, де також виступають італійський Наполі та сербська Црвена Звезда.

Ліверпуль – ПСЖ – відео голів

ПСЖ намагався активно розпочати, але Неймар і Кавані не зуміли довести перспективні атаки до ударів. Перший же момент прийшов після удару ван Дейка. Захисник у дотик пробив під поперечину – Ареола витягнув. Майже відразу Мілнер на 8-й хвилині пробив уже низом, і знову воротар парижан потягнув. Черговий момент Ліверпуля прийшов зі стандарту – Гомес у падінні головою спробував організувати шедевр, але дав вище.

Перший крутий шанс гостей прийшов з лівого флангу. Ді Марія прострілив, Неймар пробив з меж штрафного, а Кавані добивав з воротарського – Аліссон відбив обидва удари. Французький клуб, здавалось, стабілізував гру і почав активніше проходити на половину поля "червоних", а гол забив Ліверпуль. Старрідж замкнув навіс Робертсона з лівого флангу – Сілва та Ареола тільки махнули повз м'яч. Тут же хлопці Клоппа могли добивати ПСЖ, але з кількох метрів не змогли заштовхати м'яч.

Ліверпуль – ПСЖ: Онлайн-трансляція матчу

На 35-й Неймар і Мбаппе пошили в дурні захист господарів розіграшем стандарту, але француз пробив суттєво вище, хоча йому ніхто не заважав. Покарання прийшло миттєво. Вейналдума зачепили у штрафному, Чакир призначив пенальті, який ідеально реалізував Мілнер. Команда Тухеля не здалась. Простріл зліва на Кавані, той в офсайді, однак до м'яча не дотягується, зате праворуч перший на підбиранні Меньє розстрілює Аліссона. Інтризі бути – вирішують команди перед перервою!

Ліверпуль на 58-й забив, але турецькі судді скасували взяття воріт. Справедливо: Старрідж врізав Арелоа прямісінько в геніталії, намагаючись добити м'яч. Той же Денні міг скопіювати свій гол з першого тайму, однак снаряд вдарився об газон і це вже було не та небезпечно. Салах після скидання ван Дейка бахнув з меж штрафного – невлучно.

Колосальна перевага Ліверпуля по перерві (понад 60% володіння м'ячем, абсолютний 0 ударів у ПСЖ) змусила Тухеля робити висновки. Дракслер і Шупо-Мотінг вийшли замість Кавані та Ді Марії, але гол організував інший дует – парочка паризької мрії. Неймар і Мбаппе скористались обрізкою Салаха і удвох пройшли весь центр захисту Ліверпуля. Вбивча реалізація ПСЖ – перший удар у другому таймі і відразу такий важливий гол.

І все ж останнє слово було за мерсисайдями. Джокер Клоппа Фірміно на останніх секундах класно розібрався у чужому штрафному і не з найвигіднішої позиції поцілив точно в кут. Ліверпуль очолює таблицю, Наполі та Црвена Звезда ділять 2-3 місця. ПСЖ на дні.

Ліверпуль у своєму стилі, ПСЖ смертоносний в епізодах

Повне домінування, захмарні швидкості, ідеальна взаємодія гравців – ніхто б не здивувався, якби по такій грі команда Клоппа розгромила парижан. А в підсумку ледь не втратила перемогу. Старий добрий Мерсисайд. Десь так 95% часу здавалось, що суперники грають у зовсім інших лігах – така разюча різниця на користь Ліверпуля проглядалась. Що казати, коли захисник "червоних" ван Дейк створив більше моментів (2), ніж всі суперники, крім Неймара (4).

Але за ці 5% Неймар, Мбаппе і Меньє організували 2 голи, і це той беззаперечний клас, якого не вистачало моментами Салаху і компанії. Кіліан ще раз довів, що він передусім центрфорвард, а вже потім фланговий. Після відходу Кавані наймолодший гравець, який забивав на Енфілді в ЛЧ (19 років і 273 дні), відчув свободу і попутний вітер. Мбаппе відкрив свій гольовий лік у єврокубковому сезоні, реабілітувавшись за змарнований момент першого тайму.

Такого в ЛЧ ще не було

Вперше в історії Ліги чемпіонів німецькі тренери зійшлись один проти одного, очолюючи іноземні команди. Томас Тухель програв першу дуель Юргену Клоппу, але було дуже близько. Найбільші рокери футболу топ-рівня видали матч, від якого щелепа ще довго не стає на місце. Чогось такого ми і чекали. Анонс дуже рівного сезону в Лізі чемпіонів видався на славу.

Святкування тижня

Роберто Фірміно не відзначився чимсь екстраординарним, вийшовши на поле за 18 хвилин до кінця. Він просто зробив гол з нічого в оточенні трьох захисників. І більше нічого надзвичайного! Ніяких вам ТТД і божевільної "корисності", яка чомусь ніяк не впливає на результат. "Просто" взяв і забив.

А потім взяв і відсвяткував у стилі пірата – блискуча саміронія після того, як суперник в АПЛ ледь не виколов йому око. У британському Твіттері жартують, що Фірміно – перший гравець, який забив без допомоги очей, з двома та одним оком. Завдяки Боббі Ліверпуль повторив досягнення, яке не підкорялось "червоним" 57 років – 6 перемог поспіль на старті сезону.

Ліга чемпіонів 2018/19. Група C, 1 тур

Ліверпуль – ПСЖ – 3:2

Голи: Старрідж, 30, Мілнер. 36 (пен.), Фірміно, 90+2 – Меньє, 40, Мбаппе, 83