УКР РУС

Ліверпуль не зміг повернути лідерство в АПЛ, розписавши нічию з Манчестер Юнайтед – Бруну забив шедевр у стилі Бекхемаbomb

7 квітня 19:30 Читать на русском
СПЕЦПРОЕКТ

Центральний матч 32-го туру АПЛ 2023/24 між Ліверпулем і Манчестер Юнайтед переможця не визначив (2:2). Звіт читайте на "Футбол 24".

Футбол 24 спільно з партнером HLIBNY DAR розповідає про битву претендента на Лігу чемпіонів з гарантованим її учасником у наступному сезоні. Так, перед матчем проти Ліверпуля навіть фани МЮ не думали, що топ-4 близько – "дияволам" бракувало аж 12 очок, але є ігри в запасі. Так чи інакше, у дербі з мерсисайдцями підопічні Еріка Тен Хага мали думати тільки про перемогу незалежно від турнірних розкладів.

Ліверпуль же втрачати очки не мав права, адже тоді Арсенал залишився б на вершині АПЛ (нехай і з рівною кількістю очок). Словом, на Олд Траффорд очікувалась дуже серйозна битва.

Відчути смак перемоги можна і до фіналу Ліги чемпіонів. Достатньо скуштувати напої HLIBNY DAR – одного з найкращих горілчаних брендів не лише України, але й світу. У скарбниці ТМ HLIBNY DAR – безліч почесних нагород, отриманих на авторитетних дегустаційних конкурсах і масштабних виставках.
Будь на стороні переможців вже сьогодні! HLIBNY DAR. Витримана мʼякість. Тобі справжньому!

Втім, на перший тайм вийшов тільки Ліверпуль. Манчестер Юнайтед шокував рідну публіку, не завдавши жодного удару по перерві – "Театр мрій" не бачив такої ганьби з 2015 року (тоді грали з Ман Сіті). Команда Еріка Тен Хага володіла м'ячем 42% ігрового часу й виконала всього 13 входжень на чужу третину поля й зробили 8 дотиків у штрафному.

Хоча починалося все саме з гола Манчестера. Причому вже на 2-й хвилині. Гарначо відкрився під передачу Бруну й реалізував вихід віч-на-віч, однак заліз у офсайд, тож взяття воріт не зарахували. Ліверпуль відповів миттєво – Салах запустив пас на хід Собослаї, а той влетів у карний майданчик та бахнув у дальній кут. Онана врятував "дияволів"!

На 11-й хвилині Собослаї шикарно пробив з дистанції над поперечкою, а 18-й хвилині він же запоров шанс у центрі штрафного. Домінік стріляв після прострілу Робертсона (Діас не став його замикати), однак м'яч пролетів повз ліву стійку.

Ще за п'ять хвилин рахунок було відкрито з кутового: Робертсон подав, Нуньєс підрізав м'яч на дальній кут воротарського, а Діас бахнув у падінні – 0:1! Ліверпуль вирвався перед як у матчі, так і в таблиці АПЛ.

На 33-36-й хвилинах мерсисайдці мали подвоювати свою перевагу. Спочатку контратака гостей 4-в-3 завершилась обвідним ударом Салаха з правого кута штрафного (Онана парирував), а подальший корнер призвів до аналогічного пострілу Мо (Онана стояв саме там, куди м'яч і полетів).

Наступний кутовий призвів до виносу й атаки другим темпом – Нуньєс прийняв пас від Собослаї й бахнув метрів з 20-ти. Над поперечкою!

У компенсований час класну атаку запоров Бредлі. Макаллістер у дотик ефектно закинув м'яч Собослаї, Домінік запустив проникний пас Конору, однак його удар накрив Ван-Біссака. У підсумку, команди відправились на перерву за мінімальної переваги підопічних Юргена Клоппа – і при повному домінуванні у статистичному плані.

Трекер очікуваної гостроти у матчі Манчестер Юнайтед – Ліверпуль

Такий футбол мав завершитись розгромом "червоних дияволів", але другий тайм пішов за іншим сценарієм. МЮ зрівняв рахунок першим же ударом по воротах – і яким ударом!

Центрбек Кванса обрізався у опорній зоні, викотивши пас Бруну Фернандешу, а португалець побачив вихід Келлехера із воріт. Центрхав не вагався, вистріливши з 50-ти метрів. Шедевр, якому десь у Маямі мав би поаплодувати Девід Бекхем.

Щоправда, за дві хвилини до цього господарів двічі врятував Магувайр, заблокувавши небезпечний простріл Робертсона й одразу ж накривши удар Нуньєса з близької дистанції. Взагалі, на початку другого тайму тривали гойдалки – МЮ ледь не забив з кутового на 54-й хвилині (Каземіро розминувся зі скидкою Рашфорда на лінії воротарського)...

... а Ліверпуль на 55-й відповів контратакою з вриванням Нуньєса на кут воротарського – Дарвін пробив повз ближню стійку.

Розмінявши ще кілька цікавих контрвипадів, команди почали заспокоюватись. Саме в цю мить "дияволи" і шокували суперника другим голом – і це знову був шедевр!

Коббі Майну на 67-й хвилині прийняв пас від Ван-Біссаки, розвернувся й зарядив у дальню дев'ятку метрів з 22-х. 2:1! До речі, в атаці взяв участь Антоні, який за хвилину до гола замінив травмованого Рашфорда.

Юрген Клопп провів свої заміни. Нуньєс та Ендо на 69-й хвилині покинули поле, Гакпо й Елліот зайшли. Ерік Тен Хаг відповів посиленням опорної зони Амрабатом, однак це сталося аж через 11 хвилин. Весь цей час МЮ непогано тримав переможний рахунок, за винятком епізоду на 79-й хвилині. Діас замикав закидання ударом метрів з 10-ти, Онана парирував, а добивання Салаха з лінії воротарського виявилось неточним.

Тим не менш, на 82-й хвилині оборона господарів не витримала. Спрцювала заміна Юргена Клоппа – Елліот хитнув Ван-Біссаку в карному майданчику й зачепився за виставлену ногу Ван-Біссака. Пенальті!

Салах впевнено його реалізував. 2:2!

Ліверпуль намагався вирвати перемогу, але цікавих атак в останні 15 хвилин бракувало. Логічного завершення виникало ще менше, а реально складних епізодів для оборони й Онана не було. МЮ відповів кількома контратаками з тим же успіхом. Зрештою, фінальний свисток зафіксував бойову нічию!

Ліверпуль втратив лідерство в АПЛ, опустившись на другу позицію. Мерсисайдці мають рівність за очками з Арсеналом, але поступаються за різницею голів. Манчестер Сіті відстає на один заліковий бал. Манчестер Юнайтед тримається шостим з 49 пунктами в активі.

Ман Сіті залякує Луніна взяттям Лондона і шоу Де Брюйне – Гвардіола розцілував Кевіна, 6 голів і парад помилок, що жахає