УКР РУС

Ліверпуль – Рома: анонс матчу 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

24 квітня 2018 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" представляє анонс першого матчу 1/2 фіналу Ліги чемпіонів між Ліверпулем і Ромою.

Ліверпуль – Рома

24 квітня 21:45. Ліверпуль, Енфілд

Головний арбітр: Фелікс Брих (Німеччина)

Телетрансляція на каналі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Вихід Ліверпуля та Роми у півфінал Ліги чемпіонів – несподіванка. Успіх римлян можна охарактеризувати й більш яскравим словом – сенсація. Мерсисайдці вважаються фаворитом протистояння, однак і Рома не виглядає глухим аутсайдером.

Ліверпуль – Рома: прогноз на матч 1/2 фіналу Ліги Чемпіонів

Центральною фігурою в дуелі є Мохамед Салах. Влітку єгиптянин перейшов з Роми в Ліверпуль і став лідером нової команди. Днями Момо отримав звання найкращого гравця року в Англії. Тепер перед ним стоїть завдання засмутити своїх колишніх партнерів і прихильників.

Шлях по плей-офф

Ліверпуль

1/8 фіналу: Порту – Ліверпуль – 0:5, Ліверпуль – Порту – 0:0.

1/4 фіналу: Ліверпуль – Манчестер Сіті – 3:0, Манчестер Сіті – Ліверпуль – 1:2.

Рома

1/8 фіналу: Шахтар – Рома – 2:1, Рома – Шахтар – 1:0.

1/4 фіналу: Барселона – Рома – 4:1, Рома – Барселона – 3:0.

Ліверпуль легко пройшов 1/8 фіналу, вирішивши всі питання в першому матчі з Порту. У чвертьфіналі "червоні" також завершили першу гру розгромом – тотального фіаско на Енфілді зазнав Манчестер Сіті. В гостях у команди Гвардіоли Ліверпуль переміг ще раз. Варто відзначити, що до зустрічі з Ман Сіті в мерсисайдців не було топ-суперників в ЛЧ.

Українські вболівальники чудово пам'ятають, як Рома виходила в 1/4 фіналу. Невдалий виїзд у Харків був нейтралізований грамотною грою на власному полі. "Джалороссі" важко, але заслужено пройшли Шахтар. В наступному раунді римляни створили щось неймовірне: розгромна поразка від Барселони на Камп Ноу та феєрична відповідь каталонцям на Олімпіко.

Кадри

Дискваліфіковані: немає

Травмовані: Лаллана, Матіп, Джан – Карсдорп, Дефрель

У Ліверпуля немає нових втрат – Адам Лаллана, Жоель Матіп і Емре Джан травмовані ще з минулого місяця. Натаніель Клайн встиг відновитися до матчу, але розпочне поєдинок на лаві запасних. Загалом вибір Юргена Клоппа є прогнозованим – сюрпризів у стартовому складі не передбачається.

Ретро дня. Як Ліверпуль 16 років тому здолав чемпіонську Рому у Лізі чемпіонів

Головна інтрига стосовно Роми – яку схему обере Ейсебіо Ді Франческо? Алленаторе пройшов Барселону за допомогою конфігурації з трьома захисниками, однак також продовжує активно використовувати свої догматичні 4-3-3. До сьогоднішньої зустрічі, за словами Ді Франческо, відтреновані обидві схеми. Яким буде вибір – він не зізнався. Відзначимо, що з кадрами в Роми все добре – травмовані Карсдорп і Дефрель не є проблемою.

Орієнтовні склади

Ліверпуль: Каріус – Арнольд, Ловрен, Ван Дейк, Робертсон – Окслейд-Чемберлен, Хендерсон, Мілнер – Салах, Фірміно, Мане.

Рома: Аллісон – Флоренці, Манолас, Фасіо, Коларов – Наінгголан, Де Россі, Стротман – Ундер, Джеко, Перотті.

Внутрішня арена

Ліверпуль – 3 місце англійської Прем'єр-ліги.

Останні матчі: Вест Бромвіч (виїзд) – 2:2, Борнмут (вдома) – 3:0, Евертон (виїзд) – 0:0.

Рома – 3 місце італійської Серії А.

Останні матчі: СПАЛ (виїзд) – 3:0, Дженоа (вдома) – 2:1, Лаціо (виїзд) – 0:0.

У суботу Ліверпуль на останніх хвилинах втратив перемогу над Вест Бромом і не наблизився до МЮ. Юргену Клоппу все ж буде складно зачепитися за друге місце: 3 очки відставання, зіграно більше матчів, і основне – Ліга чемпіонів. Водночас місцю "червоних" в топ-4 АПЛ нічого не загрожує. Важливо, що продовжує забивати Салах, він відзначився в двох попередніх матчах. Мохамед – лідер у бомбардирських перегонах АПЛ – 31 гол.

Рома бореться з Лаціо та Інтером за місце в Лізі чемпіонів на наступний сезон. Наразі "вовки" займають 3 сходинку в турнірній таблиці, однак випереджають 5 команду лише на 1 очко. Паралельно з подвигом проти Барселони римська команда тричі поспіль втратила очки в Серії А. Зараз ситуація стабілізувалася – після нульової нічиєї в дербі Рома перемогла Дженоа та СПАЛ. Щоправда, найкращий бомбардир команди Едін Джеко (14 голів у чемпіонаті) не забиває 4 тури.

Слова

Юрген Клопп, головний тренер Ліверпуля:

Півфінал і для Роми, і для нас – особливе досягнення. Обидві команди мають шанс вийти до фіналу, а це все, що мені потрібно. Ми повинні зробити все, щоб цього досягнути.

Ейсебіо Ді Франческо, головний тренер Роми:

Ми маємо зіграти добре, щоб перемогти. Із жодним із наших суперників у чемпіонаті порівняти Ліверпуль неможливо. Ми приїхали сюди, щоб зіграти у свій футбол і нав'язати свій стиль.