УКР РУС

Литовка: Не знаю звідки це взялось, раніше кримські вболівальники їздили і у Львів, і у Чернівці

22 травня 2015 Читать на русском

Воротар "Олімпіка" Ігор Литовка згадав про свої виступи у складі "Севастополя".

"Це для мене тема болюча. До "Олімпіка" всю свою професійну кар'єру я провів у Севастополі. Я не був прихильником того, щоб постійно змінювати клуби. Там були дуже хороші вболівальники, які добре до мене ставилися. І коли потім таке відбувається... Я до кінця не вірив, поки не прийшов у клуб і не підписав розірвання. Взимку, йдучи відпустку в, я підписав з командою новий контракт на три роки.

А потім різко в один момент починало все псуватися. Я не вірив до останнього, але склалося так, як склалося, і я не знаю, кого звинувачувати. Одне сказати можу: спасибі вболівальникам, які були там, я таких уболівальників ще не зустрічав. Коли я перший раз потрапив на виконання гімну, коли команда ще грала у другій лізі, мурашки йшли по шкірі, настільки там люди любили футбол.

Не знаю, чи змінилося що, хто для кого став поганим. Але за ті прекрасні дні і роки я хочу сказати спасибі уболівальникам і людям, які любили футбол поза політикою.

Ми приїхали з гри, все це сталося і почало поступово все змінюватися. Потім в останній момент сказали, що команди не буде "пишіть розірвання і шукайте нові клуби". Тільки коли я вийшов зі стадіону, потиснув усім співробітникам руки, стало все зрозуміло. Тиждень я відходив, дружина допомагала, це був для мене дуже болісний момент.

Я їздив до Севастополя взимку: у мене залишилися там дуже хороші друзі, з якими у нас немає розмов про політику. Хлопці приїжджають, які там колись грали і ми цілком цивілізовано спілкувалися.

Я прожив там сім років і всі жили дружно, ні в кого ніяких питань не виникало. Всі любили футбол, вболівальники їздили і в Чернівці, і до Львова - ніяких сутичок і спотикань не було. Не знаю, звідки це все взялося.

Там футболісти залишилися. У нинішньому "Севастополі", який грає на першість Криму, я знаю практично кожного футболіста і практично з кожним я грав.

Можу сказати, що ця команда зараз рівнем трохи вище середнього для Першої ліги України. Вони спокійно можуть там грати, але вони грають на чемпіонат Криму, де рівних їм немає. Футболісти, які мають хороший потенціал, грають з командами рівня чемпіонату області", - сказав Литовка.