УКР РУС

Аякс в напруженому матчі поступився Ліону, але пробився до фіналу Ліги Європи

11 травня 2017 Читать на русском

Французький Ліон та амстердамський Аякс зіграли 11 травня на Стад де Ліон матч-відповідь 1/2 фіналу Ліги Європи. Огляд матчу читайте на сайті Футбол 24.

Нагадаємо, що в першому матчі Аякс завдав французам принизливої поразки – 4:1.

У півфінальному матчу-відповіді Ліги Європи Аякс програв Ліону – 1:3, однак вийшов до фіналу турніру. Дублем за господарів відзначився Ляказетт.

Ліон ніколи в історії не виходив у фінали єврокубків. Задля досягнення цієї омріяної мети "ткачам" потрібно було забивати амстердамцям тричі. До стартового складу господарів повернувся раніше травмований нападник Ляказетт.

Вже до 15 хвилини гості змарнували два хороші шанси. Спочатку Дольберг з вбивчої позиції влучив у Дьяабі, а через хвилину Юнес, перекидаючи Лопеша, перекинув і ворота. Другої своєї нагоди данець вже не втратив. Здавалося, гол Каспера остаточно поховав інтригу. Як на 45 хвилині Де Лігт в’їхав в ноги Ляказетту. Сам потерпілий чітко виконав рішення арбітра Марциняка. Буквально через кілька секунд Вієргевер в простій ситуації подарував м’яча Фекіру. Набіль відразу прострілив на дальню стійку, на Ляказетта – 2:1.

Посеред другого тайму Фекір ледве не провів третій гол "ткачів", але вперіщив вище "рамки". Далі були моменти Фекіра та ван де Беєка. На 81 хвилині Геззаль головою замкнув подачу Рибуся – 3:1. Через кілька хвилин гість Вієргевер отримав другу жовту картку. Наприкінці гри Корне дивом не перевів гру в овертайм.

Отож, 24 травня Аякс зіграє у фіналі Ліги Європи, що відбудеться в Стокгольмі. Востаннє Аякс грав у фіналі єврокубків 1996 року, коли поступився Ювентусу.

Ліон – Аякс – 3:1: відео голів та огляд матчу.

Ліга Європи, 1/2 фіналу (матч-відповідь)

Ліон – Аякс – 3:1

Голи: Ляказетт, 45, пен., 45+1, Геззаль, 81 – Дольберг, 27

Вилучення: Вієргевер ("А"), 84