УКР РУС

Українці у кваліфікації Ліги Європи: Яремчук віддав гольовий асист, Астана Григорчука розгромила БАТЕ, Ребров із нічиєю

22 серпня 2019 Читать на русском

Завершилися кілька перших матчів плей-офф кваліфікації Ліги Європи: Астана напрочуд легко зламала опір БАТЕ (3:0), Ференцварош Сергія Реброва розписав виїзну нічию із Судувою (0:0).

Ліга Європи, раунд плей-офф кваліфікації. Перший матч

Астана – БАТЕ – 3:0

Голи: Томасов, 23, Логвиненко, 44, Сігурйонссон, 52 (пен)

Судува – Ференцварош – 0:0

Копенгаген – Рига – 3:1

Голи: Фішер, 18, Сотіріу, 62 (пенальті), Дарамі, 90+3 – Камесс, 41

Гент – Рієка – 2:1

Голи: Депуатр, 57, 71 – Т. Халіловіч, 40

Астана під керівництвом українця Романа Григорчука є дуже близькою до групового турніру Ліги Європи. В першому поєдинку заключного раунду кваліфікації казахська команда розібралася з чемпіоном Білорусі БАТЕ.

Еспаньйол – Зоря: де дивитись матч кваліфікації Ліги Європи

У першому таймі господарі забили двічі зусиллями Томасова та Логвиненка. Перший класним ударом метрів з 18-ти влучив просто у "дев'ятку", а другий вразив ворота ударом головою. В дебюті другої половини гри Сігурйонссон реалізував пенальті та встановив остаточний рахунок.

Матч-відповідь пройде в Борисові 29 серпня.

Нагадаємо, Астана розпочинала єврокубкову кампанію в Лізі чемпіонів, але не змогла пройти румунський ЧФР Клуж у першому раунді кваліфікації. В Лізі Європи команда Григорчука здолала Санта-Колому (Андорра) та мальтійську Валлетту.

В іншому поєдинку Ференцварош, який вилетів з Ліги чемпіонів, розійшовся миром з литовською Судувою (0:0). Сергій Ребров випустив у старті Ігоря Харатіна та Олександра Зубкова, які провели весь поєдинок, але голів обидві команди так і не забивали.

Натомість Рига з українцем Шарпарем у складі програла Копенгагену на виїзді, але зберігає шанси на підсумковий успіх. Латвійці пропустили швидкий м'яч від Фішера, проте несподівано змогли зрівняти рахунок під завісу першого тайму. Подарувати сенсацію, однак, гості не змогли: у другій половині гри данці забили двічі зусиллями Сотіріу та Дарамі та зберегли статус фаворита протистояння.

Бельгійський Гент вдома з допомогою українців здобув вольову перемогу над Рієкою. Хорвати забили в кінці першої половини гри, а в другій вже повели господарі. Спочатку Роман Яремчук класно прострілив вздовж воріт і Лорану Депуатру залишилося лише підставити ногу, а ще за 15 хвилин екс-форвард Хаддерсфілда оформив дубль. Отже, 2:1, і доля путівки в груповий етап вирішиться у Хорватії. До слова, Яремчук провів на полі 83 хвилини, Ігор Пластун – увесь матч, а Роман Безус вийшов на заміну на 63-й.

Результати всіх матчів ігрового дня можна переглянути за посиланням.

"Україна – не місце для матчів за життя": іспанські ЗМІ лякають Зорю історичним рекордом перед битвою з Еспаньйолом