УКР РУС

Ліга Європи. "Краснодар" впевнено переміг лідера Ліги 1, "Шальке" з Коноплянкою переграв "Зальцбурґ"

29 вересня 2016 Читать на русском

У 2 турі Ліги Європи перемоги здобули "Аякс", "Гент", "Шальке, "Сельта" та "Краснодар".

"Анатолійські орли", схоже, претендують на четверте місце в групі Н. Команда Коджамана ще в першому таймі примудрилася пропустити фактично два ідентичних м’яча – взяття воріт трапилися після подач з чужого лівого флангу. В другому таймі "Гент" більше не прагнув забивати, а "Коньяспор" не міг – 2:0.

Свій перший м’яч після атаки лівим флангом забив й "Шальке". Ні, не Коноплянка промчав бровкою – Женя розпочав матч на лавці, – а Колашинац, удар якого в сітку добив Горецка. На старті другого тайму хорват Чалета-Цар зробив царський подарунок "кобальтовим", зрізавши "шкіряного" у власні ворота. Третій гол Хьоведеса трапився дещо курйозним – м’яч двічі за секунду потрапив у поперечину воріт, після чого капітан зробив рахунок непристойним. І тільки при 3:0 тренер Вайнцирль випустив на поле Коно. Австрійці таки зуміли провести гол престижу – 3:1.

"Ніцца" вирушала до далекого Краснодару в ролі лідера чемпіонату Франції. Протягом першого тайму "бики" домінували над суперником, тому рахунок першої половини матчу цілком закономірний. Спочатку Смолов, який в останньому турі чемпіонату "поклав" класний гол ЦСКА, відгукнувся на фланговий простріл партнера, а через трохи Жоазінью (до слова, бразилець нещодавно отримав російський паспорт) сповна скористався помилкою захисту гостей – 2:0. Однак перед свистком на перерву Маріо Балотеллі, наче в свої найкращі роки розкішно поцілив в дальній кут воріт Крицюка. В другому таймі, який відбувався без травмованих Балотеллі та Смолова, російські бразильці забивали ше тричі. В "биків" Ігоря Шалімова після двох турів налічується шість балів.

"Аякс" здобув мінімальну перемогу завдяки реалізованому виходу віч-на-віч від Дольберга.

"Сельта" лише на останніх хвилинах матчу подужала грецький "Панатінаїкос" –2:0.

Ліга Європи, 2 тур

Група G

"Аякс" – "Стандард" – 1:0

Голи: Дольберг, 29

"Сельта" – "Панатінаїкос" – 2:0

Голи: Гвідетті, 84, Васс, 89

Група І

"Шальке" – "Зальцбурґ" – 3:1

Голи: Горецка, 15, Чалета-Цар, 47, Хьоведес, 58 – Соріано, 72

"Краснодар" – "Ніцца" – 5:2

Голи: Смолов, 22, Жоазінью, 33, 64, пен., Арі, 86, 90+3 –Балотеллі, 42, Сіпрієн, 71

Група Н

"Гент" – "Коньяспор" – 2:0

Голи: Саєф, 17, Нето, 33