УКР РУС

Ліга Європи: фантастична перестрілка Бетіса та Селтіка, Вест Хем все вирішив до появи Ярмоли, слабкий матч Зубкова

16 вересня 2021 Читать на русском

Стартував груповий раунд Ліги Європи. Презентуємо результати першого туру.

Ліга Європи, 1 тур

Група Е

Галатасарай – Лаціо – 1:0

Гол: Стракоша, 67 (аг)

Локомотив М – Марсель – 1:1

Голи: Анжорін, 89 – Ундер, 59 (пен)

Вилучення: Тікнізян, 59 (Л)

Група F

Мітьюлланд – Лудогорець – 1:1

Голи: Ісаксен, 3 – Десподов, 32

Црвена Звезда – Брага – 2:1

Голи: Родіч, 75, Катай, 85 (пен) – Галено, 76

Група G

Бетіс – Селтік – 4:3

Голи: Міранда, 32, Хуанмі, 35, 53, Іглесіас, 51 – Айєті, 15, Юрановіч, 27, Рестон, 87

Байєр – Ференцварош – 2:1

Голи: Паласіос, 37, Вірц, 69 – Ммае, 8

Група Н

Динамо З – Вест Хем – 0:2

Голи: Антоніо, 22, Райс, 50

Рапід – Генк – 0:1

Гол: Онуачу, 90+2

У групі Е Лаціо сенсаційно програв Галатасараю, пропустивши кумедний гол – Стракоша руками загнав м'яч у свої ворота. А Марсель втратив перемогу над московським Локомотивом. Французи вийшли вперед завдяки пенальті. Тікнізян збив Ундера, отримав другу жовту та залишив свою команду в меншості, а Ундер з 11-метрової позначки забив. Однак на останніх хвилинах Анжорін вирвав для росіян нічию.

У групі F турнірну таблицю після першого туру очолила Црвена Звезда, яка обіграла Брагу. Лудогорець і Мітьюлланд поділили очки, забивши по одному голу. Лідер оборони болгар Ігор Пластун з непоганою статистикою (6 виносів, 2 відбирання, 1 перехоплення), але лише з одним очком.

Найяскравіший матч дня видали Бетіс і Селтік. Шотландці до середини першого тайму комфортно вели в рахунку, а потім Бетіс видав яскравий камбек. У ворота Джо Харта влетіло 4 голи. Хуанмі оформив дубль, також відзначилися Міранда та Іглесіас. У підсумку іспанці пропустили втретє, але вийшли переможцями з перестрілки.

В іншому матчі квартету G Байєр дотиснув Ференварош. Олександр Зубков вийшов у стартовому складі угорців і був прикутий до правого флангу. Українцю багато довелося працювати в обороні. Справлявся він з перемінним успіхом – 5 разів дозволив себе обіграти. Зубков отримав від SofaScore найгіршу оцінку на полі – 6.1. За Леверкузен забили Паласіос і юний лідер Вірц.

Вест Хем на виїзді здолав загребське Динамо та став лідером групи H. Андрій Ярмоленко вийшов на заміну на 83-й хвилині, а забивали за лондонців Антоніо та Райс. У паралельному матчі зустрічалися Рапід і Генк – нещодавні суперники Зорі та Шахтаря. Онуачу на другій компенсованій хвилині приніс бельгійцям три очки.

Асист Безуса допоміг Генту, Тоттенхем яскраво загубив очки у Франції, Славія Качараби тріумфувала: Ліга конференцій