УКР РУС

Ліга Європи. "Андерлехт" мінімально переміг АПОЕЛ, "Аякс" поступився "Копенгагену"

9 березня 2017 Читать на русском

В перших матчах 1/8 фіналу Ліги Європи перемоги здобули кіпрський АПОЕЛ та данський "Копенгаген".

У попередній стадії турніру кіпрський АПОЕЛ несподівано залишив поза бортом Ліги Європи "Атлетік", а "Андерлехт" дивом врятувався у Санкт-Петербурзі. Після перемоги над басками, АПОЕЛ мав дві доволі непрості гри в місцевій першості: проти лімасольського "Аполлона" (0:2) та "Омонії" (2:1). До стартового складу бельгійського гранда повернуся раніше травмований правий оборонець Денніс Аппіа, в центрі нападу діяв добре нам знайомий Лукаш Теодорчик. Антигерой "Зеніта" Франк Ашампонг розпочав матч з лави для запасних.

На 29 хвилині більш майстерним гостям вдалася шикарна комбінація, яку завершив Станчу. Відразу після відкриття рахунку капітан кіпріотів Нуну Мораїш потужно пробив головою – Рубен відбив м’яча в стійку. На початку другого тайму до проблем кіпріотів прибавилася травма Єфрема, що на рівному місці пошкодив коліно. На останніх хвилинах матчу гравець кіпріотів з метрів 45 поцілив в поперечину. Гості відповіли гострими моментами від Ашампонга та Бруно. Завдяки голу Станчу бельгійці роблять серйозну заявку до виходу в чвертьфінал ЛЄ.

Впевнений лідер чемпіонату Данії, "Копенгаген", приймав другий в Нідерландах "Аякс". На 28 секунді Расмус Фалк, завдяки класним індивідуальним діям капітана Матіаса Йоргенсена, результативно пробив повз молодого Онану. До свистка на перерву Дольберг зрівняв рахунок. В другому таймі Корнеліус провів за господарів переможний гол.

Ліга Європи, 1/8 фіналу (перші матчі)

АПОЕЛ – "Андерлехт" – 0:1

Гол: Станчу, 29

"Копенгаген" – "Аякс" – 2:1

Голи: Фалк, 1, Корнеліус, 60 – Дольберг, 32