УКР РУС

Ліга націй: Угорщина шикарним голом прибила Туреччину, Сербія поступилась Росії, триллер у битві "карликів"

3 вересня 2020 Читать на русском

Новий розіграш Ліги націй стартував сьогодні кількома поєдинками у різних групах. Читайте огляд матчів на "Футбол 24".

Група B3

Росія – Сербія – 3:1

Голи: Дзюба, 48 (пен.), 81, Караваєв, 69 – Мітровіч, 78

Туреччина – Угорщина – 0:1

Гол: Собослай, 80

Група B4

Болгарія – Ірландія – 1:1

Голи: Краєв, 56 – Даффі, 90+3

Фінляндія – Уельс – 0:1

Гол: Мур, 80

Група С3

Молдова – Косово – 1:1

Голи: Ніколаєску, 20 – Бололлі, 71

Словенія – Греція – 0:0

Група D1

Латвія – Андорра – 0:0

Нереалізований пенальті: Ікауньєкс, 56 (Латвія)

Вилучення: Гутковскіс, 72 (Латвія, червона картка)

Фарерські острови – Мальта – 3:2

Голи: Ольсен К., 25, Ольсен А, 87, Ольсен Б., 90 – Дегабріеле, 37, Агіус, 73

Україна красиво переграла Швейцарію і стала лідером в еліті Ліги націй – дебютанти віддали гольові паси

Сербія у першому таймі матчу проти Росії володіла відчутною перевагою, однак не змогла втілити її у забиті голи. Натомість після перерви підопічні Черчесова здобули право на пенальті – захисник гостей перервав вихід господарів сам на сам. Артем Дзюба легко переграв Марко Дмітровіча. Згодом Вячеслав Караваєв фантастичним ударом з лінії штрафного закрутив круглого під поперечину. Алєксандар Мітровіч, вдало замкнувши простріл, зміг скоротити рахунок, однак результативний постріл Дзюби здалеку, після жахливої помилки захисника сербів, зафіксував остаточний рахунок.

Туреччина на власному полі доволі сенсаційно поступилась Болгарії. Півзахисник Зальцбурга Домінік Собослай під кінець матчу зі штрафного з далекої відстані поцілив у хрестовину, від якої круглий відлетів у ворота.

Ірландія вже у доданий час врятувала нічию у поєдинку з болгарами. На початку другого тайму Божидар Краєв, отримавши м'яч в районі одинадцятиметрової позначки, легко переграв голкіпера гостей Даррена Рендолфа. Гра наближалась до мінімальної перемоги господарів, аж поки на 93-й хвилині свою голову під м'яч після навісу з кутового не підставив захисник Селтіка Шейн Даффі.

Уельс у надскладному матчі зумів забити у ворота Фінляндії – героєм матчу став форвард Кардіффа Кіффер Мур, який, випередивши захисника суперника буквально на мить, зумів проштовхнути м'яч повз голкіпера фінів.

Молдова забила у ворота Косово вже на 20-й хвилині. Проте в середині другого тайму косоварам вдалось зрівняти і встановити остаточний рахунок у матчі.

Греція, попри незначну перевагу, не змогла дотиснути Словенію і задовольнилась безгольовою нічиєю.

Іспанія вирвала нічию в Німеччини та подарувала Україні лідерство у Лізі націй – подвиги Де Хеа й атака, яка дарує надії

У стартовому матчі Ліги націй сезону-2020/21 зустрічались Латвія та Андорра. У складі господарів на поле вийшло одразу двоє представників чемпіонату України – Каспарс Дубра з Олександрії і Андреас Циганікс з Зорі. Перший тайм голів не приніс та вже по перерві господарі заробили право на пенальті. Проте Яніс Ікауньєкс не зміг переграти досвідченого Хосепа Гомеса – кіпер Андори вгадав напрямок удару і у падінні зумів руками відбити сферу. На 70-й хвилині за відмашку лежачи на спині було вилучено Владіславса Гутковскіса. Навіть удесятьох латвійці продовжували створювати гольові моменти, які, однак, так і не змогли реалізувати.

Справжній триллер влаштували Фарерські острови з Мальтою. У матчі було забило 5 голів, при тому Фарери зуміли вирвати перемогу наприкінці матчу, забивши на 87-й та 90-й хвилинах відповідно.

Казка з 2006-го, інтернаціональний склад, грандіозні кадрові втрати – проти кого збірна України стартує в Лізі націй