УКР РУС

Ліга націй: Іспанія на виїзді здобула вольову перемогу над Англією

8 вересня 2018 Читать на русском

Матч Ліги націй між збірними Англії та Іспанії завершився вольовою перемогою "Фурії Рохи".

Перший тайм вийшов досить насиченим на події та багатим на голи. Іспанія грала дещо активніше, однак англійці забили першими – на 11-й хвилині Люк Шоу виконав шикарну передачу у штрафний на Решфорда, а Маркус у дотик пробив у протихід своєму одноклубнику Де Хеа. 1:0 – англійці реалізували, фактично, дебютний момент у грі, однак вже через дві хвилини іспанці відновили рівновагу. Карвахаль пройшов по правому флангу та прострілив у штрафний на Родріго Морено, а той віддав у спину захисникам на Сауля – Ньїгесу потрібно було лише потужно пробити у кут, що той і зробив. Після цього іспанці захопили ініціативу й цілком справедливо вийшли вперед на 32-й хвилині: Тріпп'єр небезпечно зрізав Алонсо, Алькантара виконав штрафний, а Родріго Морено відірвався від Кейна та замкнув подачу на ближній штанзі – 1:2.

Другий тайм почався жахливо для англійців. Дані Карвахаль жорстко зіткнувся з Люком Шоу – настільки жорстко, що лікарі близько шести хвилин у повній тиші намагалися затягти захисника на ноші. Травма була дуже важкою, і психологічно це позначилося на господарях – у другому таймі вони довго виглядали розгублено й майже нічого не створювали. Іспанці ж організували ряд небезпечних моментів, найгостріший з яких відбувся на 55-й хвилині: Алонсо прострілив з лівого флангу, Аспас пропустив на Алькантару, а той потужно пробив з меж штрафного – м'яч пролетів у сантиметрах над поперечиною й трохи торкнувся верхньої сітки!

Англія – Іспанія: Шоу через моторошну травму в нерухомому стані покинув поле з кисневою маскою

Англійці прокинулись в останні 10 хвилин основного часу, маючи шикарний шанс на 81-й, коли Кейн красивим пасом на Решфорда розрізав оборону, а Маркус, красиво обігравши Начо, пробив по центру – Де Хеа парирував ногою, а Кейн на добиванні був неточним. Втім, господарям допомогали дев'ять додаткових хвилин: вони почали чинити фантастичний тиск на ворота іспанців, в результаті чого на 90+7-й хвилині Дані Велбек, який тільки-но вийшов на заміну, зрівняв рахунок – 2:2. Втім, арбітр скасував взяття воріт, зафіксувавши фол проти Де Хеа.

Зрештою, матч так і завершився виїзною перемогою іспанців – 1:2. Гравці "Фурії Рохи" взяли три очки й одноосібно очолили групу 4 Ліги А. Англія та Хорватія залишаються з нулями, однак "картаті" свій матч ще не зіграли.

Ліга націй, Ліга А, Група 4

Англій – Іспанія – 1:2

Голи: Решфорд, 11 – Сауль, 13, Родріго Морено, 32