УКР РУС

Ліга націй: переможний гол форварда Динамо, капризи погоди у Боснії, другий непристойний погром від Туреччини

8 червня 2022 Читать на русском

Ліга націй 2022/23 триває. Відбулись кілька матчів другого туру.

Другий дивізіон, група 3

Фінляндія – Чорногорія – 2:0

Голи: Пох'янпало, 31, 38

Боснія і Герцеговина – Румунія – 1:0

Гол: Превляк, 69

Третій дивізіон, група 1

Литва – Туреччина – 0:6

Голи: Сінік, 2, 14, Дурсун, 56, 81, Акгюн, 89, Давіршоглу, 90+1

Фарерські острови – Люксембург – 0:1

Гол: Жерсон, 74

Вилучення: Єнсен, 68, Ватнхамар, 81 (прямі червоні, Фарерські острови)

Програму ігрового дня 7 червня відкривало протистояння фінів із чорногорцями, які несподівано після першого туру очолили квартет. Суомі зі старту захопили ініціативу й до перерви вели з рахунком 2:0.

Матч Ліги націй подарував організаційний провал – нога футболіста опинилась у ямі в газоні

Дубль за сім хвилин до свого активу записав нападник Йоель Пох'янпало. Чорногорія намагалась хоч якось відігратись, але спроби були марними. Фінальний свисток зафіксував першу у цьому розіграші ЛН звитягу Фінляндії.

Зустріч Боснії і Герцеговини з Румунією не стартувала у запланований час. Корективи у плани внесла непогода, тому старт відклали на 20 хвилин. Можливо, саме це вплинуло на гравців, адже вони не були надто активними у першому таймі. По перерві забити вдалось боснійцям, які й святкували непростий тріумф.

Збірна Туреччини дуже впевнено почувається у квартеті 1 третього дивізіону. Після погрому Фарерських островів (4:0) під коток підопічних Штефана Кунца потрапила Литва, якій настріляли аж 6 м'ячів без відповіді. Уваги варті дублі Сініка та Дурсуна. За підсумками двох турів Ліги націй турки йдуть впевненими лідерами.

Люксембург не так легко здолав Фарери. Переможний гол до свого активу записав форвард Еюпспора Жерсон Родрігес, який належить Динамо. Він зумів реалізувати пенальті. На користь команди представника УПЛ зіграли й самі візаві, заробивши два прямі вилучення. Люксембург теж здобув другу поспіль звитягу й вже 11 червня гратиме з Туреччиною у матчі за лідерство.

Турнірна таблиця Ліги націй 2022/23