УКР РУС

Ліга націй: асист Цітаішвілі допоміг Грузії розбити Гібралтар, захисник Ворскли приніс Естонії перемогу над Сан-Маріно

2 червня 2022 Читать на русском

В рамках 1-го туру групового етапу Ліги націй УЄФА 2022/23 відбулося кілька матчів. Звіт читайте на "Футбол 24".

Ліга націй УЄФА 2022/23, Ліга С, 1-й тур

Група 4

Болгарія – Північна Македонія – 1:1

Голи: Десподов, 13 – Рістовскі, 50

Грузія – Гібралтар – 4:0

Голи: Кварацхелія, 12, Кашія, 33, Мікаутадзе, 87, Вако, 88

Група 2

Кіпр – Косово – 0:2

Голи: Беріша, 65, Жегрова, 78

Північна Ірландія – Греція – 0:1

Гол: Бакасетас, 39

*******

Ліга D, Група 2

Естонія – Сан-Маріно – 2:0

Голи: Кірсс, 24, Тамм, 32

Група 4 є однією з найцікавіших у Лізі С, а лідерство у ній одразу захопила збірна Грузії. У домашньому матчі 1-го туру їй вдалося розгромити Гібралтар (4:0) – результат прогнозований, але все одно примітний. Кавказці забили по два голи в кожному з таймів, причому Цитаішвілі асистував при відкритті рахунку. Втім, динамівець занадто швидко завершив гру, покинувши поле на 40-й хвилині.

В паралельному матчі Північна Македонія досить несподівано розписала нічию у Болгарії, причому кривдникам "Скуадри Адзурри" довелося ще й відігруватись. Балканці пропустили вже на 33-й хвилині внаслідок влучного пострілу Десподова, зрівнявши рахунок аж на початку другого тайму. Забитий бодай ще один гол обом збірним так і не вдалося.

Косово досить впевнено розібралося з Кіпром на виїзді. Команда домінувала за всіма показниками, завдала вдвічі більше ударів (16:8), провела 7 пострілів у площину (0 у господарів) і забила два голи. Валон Беріша з передачі Мурікі відкрив рахунок в середині другого тайму, а Жегрова добив суперника – 0:2.

У підсумку, косовари захопили лідерство в групі 2 Ліги С, хоча Греція внаслідок перемоги над Північною Ірландією могла потіснити балканців з вершини. Елліни й перемогли, от тільки з мінімально – єдиний гол на 39-й хвилині забив Бакасетас. Підопічні Густаво Пойєта поки що залишаються лишень на другій сходинці.

У Лізі D естонцям вдалося переграти Сан-Маріно. Перемога була очікувано простою – балтійці провели два голи, причому другий забив центральний захисник Ворскли Йонас Тамм.

Ліга націй: Чехія помстилася за Україну, Холанд забив переможний гол, асист Соломона і крихти Вербіча