УКР РУС

Ліга 1: Марсель і Ренн зіграли внічию, Сент-Етьєн переграв Нім і піднявся з дна таблиці

30 вересня 2019 Читать на русском

Завершилися недільні поєдинки 8-го туру французької Ліги 1. Зокрема, свій поєдинок провів і суперник Олександрії у Лізі Європи Сент-Етьєн.

Франція, Ліга 1, 8-й тур

Страсбур – Монпельє – 1:0

Гол: Ажорк, 25

Нереалізований пенальті: Шкулетіч, 45+1 (М)

Нім – Сент-Етьєн – 0:1

Гол: Дебюші, 68

Вилучення: Амума, 74 (друга жовта картка, СЕ)

Марсель – Ренн – 1:1

Голи: Чалета-Цар, 52 – Сакай, 19 (автогол)

Ліга 1: Неймар та Мбаппе приносять перемогу ПСЖ, Монако розгромив Брест, Ліон зазнав чергового провалу в матчі з Нантом

Долю рівного матчу між Страсбуром і Монпельє вирішив один забитий м'яч. На 25-й хвилині Джіку змістився з лівого флангу ближче до центру й навісив до штрафного майданчика, а там Людовік Ажорк зіграв на випередження і головою відправив м'яч у сітку над голкіпером. Шанс відігратися "паладини" отримали наприкінці першого тайму – Сімакан збив Петара Шкулетіча й арбітр вказав на 11 метрів. Та сербський форвард Монпельє з нервами не впорався і його удар із позначки парирував Матц Селс. Перемога дозволила Страсбуру піднятися із зони вильоту. Тепер ельзасці на 13-му місці, їхні гості – 10-ті.

Один гол забили суперники і в Німі. Щоправда, місцеві "крокодили" повинні були перемагати. Вони повністю контролювали гру, завдали 22 удари в бік воріт Сент-Етьєн (8 у площину), але не зуміли перетворити кількість у якість. Натомість до справи успішно взялися ветерани "зелених". На 68-й хвилині Вахбі Хазрі подав кутовий, а Матьє Дебюші головою переправив м'яч у кут. За 6 хвилин гості опинилися у меншості (Амума сфолив на фланзі й отримав другий "гірчичник"), але реалізувати більшість Нім не зміг. Три очки дозволили підопічним Гіслена Прентана покинути останнє місце Ліги 1. Щоправда, Сент-Етьєн лише 19-й, але має в активі ті ж 8 очок, що й Нім. Останній – на 15-му місці.

А на Велодромі не зуміли виявити сильнішого Марсель і Ренн. У першому таймі рахунок відкрили гості. Це Да Сільва зробив простріл після прориву правим флангом, а Хірокі Сакай зіграв на випередження і відправив м'яч у власні ворота. Відігрався Олімпік на старті другої половини гри: Буна Сарр навісив із кутового на Дуе Чалету-Цара й хорват головою спрямував сферу повз кіпера. Ця нічия дозволила Марселю піднятися на 5-те місце (13 очок) в турнірній таблиці. Натомість Ренн іде 8-м, набравши 12 балів.