УКР РУС

Ліга 1: Лілль нічиєю підпустив ПСЖ до титулу, Ліон розтрощив Нім, Мілік хет-триком вирвав перемогу для Марселя

17 травня 2021 Читать на русском

Боротьба за чемпіонський титул у французькій Лізі 1 загострилася. Звіт п'яти поєдинків 37-го туру читайте на "Футбол 24".

Франція, Ліга 1, 37-й тур

Лілль – Сент-Етьєн – 0:0

Марсель – Анже – 3:2

Голи: Мілік, 9, 49, 90+5 (пенальті) – Перейра, 57, Тома, 85

Монако – Ренн – 2:1

Голи: Бен-Єддер, 16, Головін, 29 – Буріжо, 68

Вилучення: Да Сільва, 85 (Р)

Нім – Ліон – 2:5

Голи: Коне, 5, 62 – Пакета, 8, 24, Депай, 20, Ауар, 55, Слімані, 88

ПСЖ – Реймс – 4:0

Голи: Неймар, 13 (пенальті), Мбаппе, 24, Маркіньйос, 68, Кін, 90

Вилучення: Абдельхамід (Р)

Ланс продовжив жахливу серію, Ніцца програла Страсбуру, Нант зберіг шанс уникнути плей-офф за виживання

На Велодромі місцевий Олімпік зумів забити Анже швидкий м'яч. На 9-й хвилині Лірола подав із правого флангу, а Аркадіуш Мілік вдало замкнув навіс головою. По перерві польський форвард оформив дубль, опинившись на ударній позиції після зрячого пасу Пайє. А на 57-й Матіас Перейра замкнув дальню стійку після подачі кутового й подарував гостям трохи надії. Здавалося, врятував Анже Ромен Тома, який під завісу матчу скористався невпевненою грою Манданда і добив м'яч у ворота. Та Аркадіуш Мілік на п'ятій доданій арбітром хвилині реалізував одинадцятиметровий і вирвав перемогу для Марселя.

Натомість Монако зробив вагому заявку на підсумковий успіх у перші 30 хвилин. На 16-й Головін розрізним пасом вивів на ударну позицію Віссама Бен-Єддера, який елегантно переграв воротаря у ближньому бою. А на 29-й вже сам росіянин опинився в обіймах партнерів, наважився на постріл з-за меж штрафного майданчика. "Червоно-чорні" спробували врятуватися у другому таймі. На 68-й хвилині тривала атака Ренна завершилася взяттям воріт, коли Бенжамен Буріжо таки проштовхнув м'яч у сітку з рикошетом від Дісасі. На більше гостей не вистачило.

Весело розпочали двобій Нім і Ліон. Господарі повели в рахунку на 5-й хвилині, коли Мусса Коне скористався невдалою передачею на кіпера й відправив м'яч у сітку в один дотик. "Ткачі" вирівняли становище вже за три оберти секундної стрілки. Це Лукас Пакета зіграв на підборі й майстерно лівою щічкою забив у нижній кут. А на 20-й Мемфіс Депай вивів Ліон вперед – нідерландець отримав пас від Дюбуа, накрутив оборонця і пробив повз Рене. Ще за кілька миттєвостей Лукас Пакета знову був найспритнішим в атаці другим темпом, прийняв м'яч на лінії штрафного і невідпорно пробив – 1:3. Після перерви команди обмінялися голами: Хуссем Ауар спокійно замкнув елегантний пас Пакета, а Мусса Коне забив вдруге, обікравши оборонця Ліона. Останнє слово, однак, було за "ткачами" – Іслам Слімані головою завершив блискавичну контратаку Ліона.

Нарешті Парі Сен-Жермен отримав "полоненого" вже на 10-й хвилині – Юніс Абдельхамід рукою перервав постріл суперника, привіз одинадцятиметровий і отримав червону картку. Пенальті взявся бити Неймар і виграв битву нервів із Райковічем. А в середині тайму Кіліан Мбаппе ударом в один дотик покарав Реймс за спробу зіграти в тікі-таку в межах власного штрафного майданчика. Розгромним рахунок у другій половині зробив Маркіньйос – Неймар подав кутовий, а капітан парижан головою відправив м'яч у дев'ятку. Добив Реймс італієць Мойзе Кін, який пробив лівою з розвороту точно в кут.

Становище команд у топ-5 чемпіонату перед останнім туром Ліги 1: Лілль – 80 очок, ПСЖ – 79, Монако – 77, Ліон – 76, Марсель – 59.

"Маліновський перетворює в золото все, до чого торкається": найкращий сезон українця, який випереджає топів Європи