УКР РУС

Зоря драматично програла РБ Лейпциг та вилетіла з Ліги Європи

30 серпня 2018 Читать на русском

Зоря в матчі-відповіді раунду плей-офф кваліфікації Ліги Європи 2018/19 на останніх хвилинах програла РБ Лейпциг та не вийшла у груповий турнір. Звіт про матч читайте на "Футбол 24".

Після важкої нульової нічиєї у Запоріжжі Зоря приїхала у Лейпциг з метою здобути позитивний результат та вийти у груповий турнір Ліги Європи 2018/19.

Поєдинок, що не надто дивно, активніше розпочали господарі. Перший момент біля воріт Зорі виник вже на 3-й хвилині, проте м'яч після дальнього удару Ільсанкера пролетів вище воріт. А от за 4 хвилини господарі відкрили рахунок. Після удару Куньї м'яч зрикошетив від Вернера та влетів у ворота луганців. Гол записали на Кунью.

РБ Лейпциг – Зоря – відео голів

На 20-й хвилині просто вбивчий момент був у Вернера, проте Тімо примудрився не влучити у ворота з декількох метрів. Зоря відповіла непоганим ударом Сіласа після розіграшу штрафного, який, втім, був заблокований захисниками. Приблизно в середині тайму РБ Лейпциг дещо здав оберти, в той час як підопічні Вернидуба навпаки оговтались після важкого старту поєдинку.

Це принесло свої плоди – на 35-й хвилині Зоря змогла зрівняти рахунок. Після швидкої атаки Караваєв навісив у штрафний майданчик, а Рафаель виграв верхову боротьбу і ударом головою переправив м'яч у ворота, забивши такий необхідний гол на виїзді. Цей результат виводив вже український клуб до наступної стадії змагань.

Лейпциг не збирався миритись з таким становищем та знову пішов уперед. На 43-й хвилині класно пробивав Вернер – Зорю врятувала поперечина. Загалом у першому таймі господарі завдали 14 ударів по воротах, на що гості відповіли лише трьома. А от у площину воріт обидві команди влучили лише по разу – обидва удари стали результативними.

На старті другої половини гри Зоря знову шокувала німців. Після обрізки на чужій половині поля Караваєв отримав передачу на хід та пробив повз голкіпера. М'яч, можливо, і так котився у ворота, проте Гордієнко з кількох метрів переправив його в ціль – 2:1!!!

Після цього РБ Лейпциг необхідно було забивати вже двічі. Зоря одразу практично всією командою відійшла на свою половину поля. Завдання німцям ускладнював дощ, який рясно поливав газон стадіону Ред Булл Арена.

РБ Лейпциг – Зоря: онлайн-відеотрансляція матчу Ліги Європи – як це було

На 62-й хвилині на поле вийшли Огюстен та Форсберг, які дещо пожвавили гру своєї команди. РБ Лейпциг подав одразу 3 поспіль кутових, проте жодних дивідендів з цього витиснути не зумів. Але за кілька хвилин господарі все ж досягли свого – Огюстен після пасу Вернера ударом в дотик переграв Луїса Феліпе, закрутивши інтригу в матчі до безмежного рівня. Буквально одразу ж небезпечно пробивав Кунья – повз ворота.

Зоря відповіла ударом Михайличенка в руки голкіперу. На 87-й хвилині луганцям відверто пощастило – після невпевненої гри Луїса Феліпе Огюстен добив м'яч у ворота, проте арбітр справедливо скасував взяття воріт через офсайд. А от на 90-й хвилині українці отримали прикрий пенальті – Віталій Вернидуб зіграв рукою. Вирок арбітра виконав Форсберг, пробивши у нижній кут воріт.

У підопічних Вернидуба ще залишалось декілька хвилин, проте сил на фінальний штурм луганцям забракло. 3:2 – РБ Лейпциг здобув важку перемогу та вийшов у груповий етап Ліги Європи.

Ліга Європи, раунд плей-офф. Матч-відповідь

РБ Лейпциг – Зоря – 3:2 (перший матч – 0:0)

Голи: Кунья, 7, Огюстен, 69, Форсберг, 90 (пен) – Рафаель, 35, Гордієнко, 48