УКР РУС

Лейпциг розгромив Тоттенхем і вийшов у чвертьфінал ЛЧ – хавбек РБ залякує Україну, а Моурінью і Ко безславно вилітають

10 березня 2020 Читать на русском

Німецький РБ Лейпциг впевнено переграв лондонський Тоттенхем у матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Звіт про поєдинок читайте на "Футбол 24".

Господарі поля, попри позитивний для себе результат першого матчу, активно "полізли" вперед зі стартових хвилин. Оборона лондонців відразу почала тріщати по швах від тиску "биків" на флангах. Особливо старався Анхеліньо, який наче справдешній спринтер, тероризував Ор'є на правій бровці захисту "шпор".

Аталанта феєрично перестріляла Валенсію і вийшла у чвертьфінал Ліги чемпіонів – Маліновський допоміг оформити покер

Редути Тоттенхема спочатку виглядали злагоджено, але не витримали запропонованого темпу вже на 10-й хвилині. Після атаки німців правим флангом із меж штрафного майданчика потужно пробив Вернер, удар якого заблокував Дайєр, але форвард Лейпцига відкинув м'яч до півкола перед карною зоною, а звідти Марсель Забітцер сильним пострілом пробив Льоріса – 1:0!

Оформивши гол, "бики" не зупинилися і продовжили атакувати. Уже за кілька хвилин після прострілу Анхеліньо забив Вернер, проте його гол суддівська бригада справедливо відмінила через офсайд. Та довго чекати другого взяття воріт не довелося. На 21-й хвилині екс-конкурент українця Олександра Зінченка в Ман Сіті (та чи колишній?) Анхеліньо вкотре "знищив" Ор'є на фланзі та зряче навісив на лінію воротарського, а там Забітцер класно пробив головою і оформив дубль.

Ще до перерви розгромним рахунок міг робити Вернер. Форвард спочатку пробив із правого кута штрафного, та з його ударом впорався Льоріс. А дальній постріл нападника трохи розминувся із дев'яткою воріт "шпор". Натомість Тоттенхем на фоні великого відсотка браку фактично нічого не створив біля воріт Гулачі. По-справжньому потурбував угорського кіпера хіба що Ло Чельсо, та його удар перед перервою став здобиччю воротаря господарів.

У другому таймі ситуація майже не змінилася. Лондонці, здається, мали бажання забити хоча б раз, але банально не могли організувати продуманої атаки. Тим часом РБ Лейпциг, вочевидь, вирішив, що наступний гол повинен бути красивим. Так дальніми пострілами намагалися зняти павутину з верхніх кутів воріт Льоріса Шик і той же Вернер, та їм забракло влучності.

"Шпори" запам'яталися лише напівнагодами. Однак, на небезпечний фланговий простріл Сессеньона так ніхто й не відгукнувся. А на 73-й хвилині Гулачі впорався із ударом Аллі з центру штрафного. Зрештою, ще раз забив Лейпциг. Головного героя "биків" Забітцера на 87-й замінив Еміль Форсберг і першим же дотиком до м'яча добив команду Жозе Моурінью – 3:0!

Отже, знекровлений епідемією травм Тоттенхем покидає Лігу чемпіонів і може зосередитися на боротьбі за місце в топ-4 АПЛ. Натомість РБ Лейпциг вперше в історії виходить до 1/4 фіналу турніру. Непогано для клубу, створеного всього 11 років тому. А ось тренерському штабу збірної України тепер потрібно серйозно розібрати гру австрійця Забітцера, з яким доведеться зустрітися на Євро-2020...

Коронавірус атакує: усі можливі сценарії футбольного сезону – від зміщення календаря до повного колапсу