УКР РУС

Левченко: Допускаю можливість попрацювати в Україні чи Росії

5 березня 2021 Читать на русском

Колишній гравець збірної України Євген Левченко зізнався, що готовий спробувати свої сили в українському чи російському чемпіонатах, щоб змінити ситуацію з вихованням молодих гравців на прикладі Нідерландів.

"Мої нідерландські колеги, які працювали в Шахтарі, говорили, що від них спочатку вимагали результат. А вони сказали: "Його одразу не буде, ми почнемо вибудовувати відносини з футболістами так, щоб вони нам довіряли". І їм довелося зламати систему. Зате з'явилися талановиті хлопці: Зінченко, Матвієнко, Коваленко, Ордець. Це все вихідці з Шахтаря, їх тренували нідерландці.

"Російською кричали нам "сучий син": Ковалець пригадав огидні провокації від фанів Сент-Етьєна

Чи допускаю можливість попрацювати в Росії чи Україні і спробувати змінити ситуацію? Так. Багато процесів, які відбуваються там, мені не подобаються, їх можна вибудовувати по-іншому. Але, розумієте, щоб міняти систему, потрібні правильні люди, правильна команда. А ще бажання людей змінюватися.

Коли багатьох людей все влаштовує, нічого не зміниться. Ось в наших країнах є футбол, кілька непоганих команд, але як такого продукту немає. Топтання на місці. Колосальна залежність від бюджетів: в Україні – від олігархату, в Росії – від держави.

Ця залежність ніколи не дає впевненості в завтрашньому дні ні футболістам, ні людям, які працюють у клубах. Ти не можеш вибудовувати довгострокову політику. Хоча є приклад тієї ж Польщі. Тобто реформи – не утопія, це можливо", – цитує Левченка Sports.ru.

Голодуючі Поволжя-6: список українців, які виступають у чемпіонаті Росії – різкий наплив заробітчан, черга за паспортами