УКР РУС

Атлетіко втримав мінімальну перемогу над Гранадою, Хетафе розгромив Валенсію: 23-й тур Ла Ліги, субота

8 лютого 2020 Читать на русском

У суботу, в рамках 23 туру чемпіонату Іспанії провели чотири матчі. Звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії, 23 тур

Леванте – Леганес – 2:0

Голи: Рочіна, 20, Рожер, 29

Хетафе – Валенсія – 3:0

Голи: Моліна, 58, 67, Мата, 88

Вилучення: Флоренці, 78 (червона)

Вальядолід – Вільяреал – 1:1

Голи: Алькарас, 15, – Морено, 58

Атлетіко – Гранада – 1:0

Гол: Корреа, 6

Рамос облаяв Едегора у матчі Кубка Іспанії – між гравцями Реала виник конфлікт

Леванте приймав вдома Леганес. На 20-й хвилині Еніс Барді, демонструючи чудове бачення поля, у штрафному майданчику віддав під удар Рубену Рочіні, який в дотик пробив у дальній правий кут, відкривши рахунок у зустрічі. Невдовзі, на 29-й хвилині, Марті Рожер здивував гостей шедевральним ударом з льоту без шансів для голкіпера.

У другій половині зустрічі темп гри сповільнився. Леганес, граючи на контратаках, зміг створити кілька небезпечних моментів, але реалізувати їх не спромігся. На 94-й хвилині Роджер Ассале мав блискучий шанс, проте голкіпер був на місці.

Володар 3-ї сходинки Прімери Хетафе зустрічався у домашньому поєдинку з Валенсією. Господарі розпочали матч, пресингуючи "кажанів". Вже на 6-й хвилині Моліна, майстерно приборкавши м'яч після незручної передачі на межі штрафного, пробив у лівий нижній кут, але ворота суперників майстерним сейвом врятував Хауме Доменек. Гравці Хетафе знову і знову атакували, та в першій половині зустрічі відкрити рахунок не вдалось.

Після перерви, на 58-й хвилині, Моліна віддав чудову передачу на Мату, який холоднокровно пробив, та голкіпер встиг зреагувати. Проте на добиванні першим опинився той самий Хорхе Моліна, відкривши рахунок у матчі. Трохи згодом Моліна знову відзначився – обіграв у штрафному 3-х гравців і потужно пробив у дальній кут з розвороту. Остаточного розгрому Валенсія зазнала на 88-й – Хайме Мата після контратаки спрямував м'яч з близької відстані у ворота. Завдяки цій перемозі Хетафе випереджає Валенсію на 5 очок та закріпився у Лізі чемпіонів.

Продовжив ігровий день поєдинок Вальядолід – Вільяреал. На 15-й хвилині Рубен Алькарас після поперечної передачі круто пробив з льоту, відкривши рахунок у цьому матчі. Після цього "пусела" змінили темп гри, перейшовши на гру від оборону. До перерви гравцям Вільяреала змінити ситуацію не вдалось.

На початку другого тайму "жовтій субмарині" вдалось відігратись. На 55-й Жерар Морено закрив дальню штангу, зрівнявши рахунок у матчі. Після цього у гостей піднявся бойовий дух, і до кінця матчу вони зуміли створити ще кілька небезпечних моментів, проте реалізувати їх не вдалось. Вільяреал втратив очки з Вальядолідом та залишився поза єврокубковою зоною.

Завершував суботню програму матч у Мадриді між Атлетіко та Гранадою. Очевидний фаворит пари відкрив рахунок вже на 6-й хвилині внаслідок швидкого вкидання з ауту в штрафний на Коке та своєчасного пасу каптіна на Корреа – аргентинець легко переграв голкіпера у ближньому бою. Втім, надалі матч пішов не так весело, хоча й типово для "матрацників".

Друга найкраща можливість відзначитись у господарів випала аж на 59-й хвилині, коли Сауль потужно стріляв низом, однак Ескандель виконав хороший сейв. Андалусійці огризнулися непоганим ударом від Сольдадо на 75-й – тепер вже Облак вступив у гру, яка загалом виглядала нуднувато. Зрештою, попри всі спроби, створити бодай один реально гольовий момент у нервовому поєдинку команди так і не змогли. Атлетіко святкував мінімальну перемогу.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ