УКР РУС

Еспаньйол вдома розгромив Атлетіко, Алавес поступився Реал Сосьєдаду: 36-й тур Прімери, матчі суботи

4 травня 2019 Читать на русском

В рамках 36-го туру іспанської Прімери Реал Сосьєдад обіграв Алавес, Райо Вальєкано поступився Леванте, а мадридський Атлетіко зазнав сенсаційної поразки від Еспаньйола. Рахунок та звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2018/2019, 36-й тур

Леванте – Райо Вальєкано – 4:1

Голи: Кампанья, 14, Везу, 43, Хасон, 85, Барді, 90 – Гарсія, 71

Нереалізований пенальті: Моралес, 30 (Леванте)

Еспаньйол Атлетіко – 3:0

Голи: Годін, 45+1 (автогол), Іглесіас, 52, 89 (пен)

Алавес – Реал Сосьєдад – 0:1

Гол: Вілліан Хосе, 24

"Для тих, хто розуміє футбол, ти – Золотий м'яч": Мессі та інші зірки попрощались з Хаві, який завершує кар'єру

У суботу 36 тур чемпіонату Іспанії продовжився чотирма матчами. У першому з них зустрічались Леванте та Райо Вальєкано. На 14-й хвилині господарі зусиллями Хосе Кампаньї вийшли вперед. А на 30-й хвилині здобули право на пенальті: Ембарба порушив правила у власному штрафному майданчику. Одинадцятиметровий удар взявся виконувати Моралес, однак пробив низом по центру воріт прямо у руки голкіперу. А за дві хвилини до закінчення першого тайму Рубен Везу після подачі з кутового головою пробив у ліву дев’ятку, збільшивши таким чином перевагу своєї команди до двох голів. Альваро Гарсія по перерві відквитав один м'яч, але за п’ять хвилин до закінчення матчу Тоньйо збільшив перевагу своєї команди, а на 90-й хвилині Еніс Барді встановив остаточний рахунок у матчі – 4:1

Еспаньйол приймав Атлетіко, якому до офіційного взяття срібних медалей бракувало одного очка. Здавалося, що мадридці швидко розберуться з каталонцями, однак не все сталося, як гадалося. Наприкінці першого тайму Дієго Годін зрізав м'яч у власні ворота, а за сім хвилин по перерві Борха Іглесіас вийшов віч-на-віч з Облаком та подвоїв перевагу Еспаньйола. Гості відіграти бодай один м'яч так і не змогли, а на 89-й хвилині вони ще й отримали на свої ворота пенальті. Борха впевнено його реалізував, встановивши остаточний рахунок – 3:0.

Реал Сосьєдад обіграв Алавес та завдяки додатковим показникам випередив його в турнірній таблиці (в обох команд по 47 очок). Єдиний гол у звітному матчі забив Вілліан Хосе в середині першого тайму.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ