УКР РУС

"Лестер" зіграв унічию з "Вест Хемом" внаслідок неоднозначного суддівства, а "Ліверпуль" на виїзді переграв "Борнмут"

17 квітня 2016 Читать на русском

У 34 турі АПЛ лідер чемпіонату "Лестер" втратив дорогоцінні очки, а "Ліверпуль" спокійно переграв "Борнмут".

Один з центральних матчів туру приймав стадіон "Кінг Пауер" в Лестері, де місцеві улюбленці приймали "Вест Хем". Підопічні Клаудіо Раньєрі знаходяться в декількох кроках від сенсаційного чемпіонства, їм необхідно було набрати 9 очок в останніх 5 турах, щоб гарантувати собі титул.

Перший момент у матчі виник вже на 2 хвилині біля воріт господарів. Пайє подачею зі штрафного знайшов голову Куяте, який пробив у штангу. Далі м`яч покотився від однієї стійки до іншої по лінії воріт, де захисники "Лестера" вибили його якнайдалі. Відповідь "лисиць" не змусила себе довго чекати. Олбрайтон навісив у штрафний майданчик гостей, звідки Хут пробивав по воротах Адріана, але трохи мимо.

Проте вже наступний небезпечний момент "Лестер" втілив у гол. Марез здійснив чудовий вихід із оборони, віддавши пас на Канте. Француз пробіг з м`ячем до самого карного майданчика, де відпасував лівіше на Варді, а бомбардир свій шанс реалізував.

До кінця тайму йшла непоступлива гра з великою кількістю фолів і жовтих карток. Одну з таких отримав Варді після підкату на Огбонні. А на 57 хвилині арітр матчу Джонатан Мосс показав лідеру "лисиць" досить суперечливий другий "гірчичник" за симуляцію і відправив того на достроковий відпочинок.

Після цього епізоду в матчі повністю домінували лондонські футболісти, намагаючись зрівняти рахунок, однак до 83 хвилини захист "Лестера" втримував натиск. В цей час в гру знову втрутився суддя і призначив неоднозначний пенальті у ворота Шмейхеля, який реалізував Керрол. Через дві хвилини чудо-гол вдався Крессвелу. Аарон прийняв "круглого" і направив його у верхній кут воріт данського голкіпера.

Проте вже в додатковий час рефері призначив пенальті на користь господарів, яке реалізував Ульоа, встановивши кінцевий рахунок 2:2. Таким чином, "Лестер" і надалі перший - 73 очки, а "Вест Хем" не наблизився до зони Ліги чемпіонів - 53 пункти і 6 позиція.

В іншому матчі "Борнмут" приймав "Ліверпуль". Мерсисайдці вирішили питання трьох очок під завісу першої половини гри - голи на свій рахунок записали Фірміно та Старрідж. Гол у відповідь господарі поля зуміли забити лише на 94 хвилині, коли вже часу, щоб вирвати нічию, не залишалось.

Англія. АПЛ, 34 тур

"Лестер" - "Вест Хем" - 2:2 ВІДЕО

Голи: Варді, 18, Ульоа, 90+4 (пен) - Керрол, 84 (пен), Крессвелл, 86

"Борнмут" - "Ліверпуль" - 1:2

Голи: Кінг, 90+4 - Фірміно, 41, Старрідж, 45+2