УКР РУС

"Лестер" переміг "Севілью" та вийшов у чвертьфінал Ліги чемпіонів

14 березня 2017 Читать на русском

У матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги чемпіонів "лиси" здолали андалусійських гостей і створили ще одну сенсацію (2:0).

"Севілья" могла знімати всі питання ще в домашній грі, однак погана реалізація та пропущений від Варді гол залишали інтригу на другу частину протистояння. Крейг Шекспір випустив на поле прогнозований стартовий склад, а от Хорхе Сампаолі здивував відсутністю Маріано та Йоветіча.

З перших хвилин "рохібланкос" не хотіли великими силами йти в позиційну атаку, аби не наразитися на контрнаступ. Вони віддали ініціативу господарям і чекали на свій шанс. Таких було небагато, можна відзначити лише удари Насрі та Сарабії. "Лестер" також не виблискував яскравими гольовими моментами, але демонстрував велике старання. Винагорода прийшла на 27 хвилині, коли Іборра збив Варді, а арбітр призначив штрафний. Подача Мареза полетіла на дальню стійку, звідки Морган проштовхнув м'яч у сітку та вивів господарів вперед.

Хорхе Сампаолі визнав свою помилку з вибором стартового складу, випустивши відразу по перерві Йоветіча і Маріано. "Севілья" могла зрівняти рахунок завдяки прекрасному дальньому удару Ескудеро, але на заваді стала поперечина. Через хвилину небезпека виникла вже на протилежному кінці поля. Захисники "рохібланкос" заблокували постріл Окадзакі, вибили подачу Мареза, але загубили Олбрайтона, який розстріляв лівий від Ріко кут.

На 74 хвилині ситуація андалусійців стала ще більш сумною – Насрі піддався на провокацію Варді, за що побачив перед собою другу жовту картку та пішов з поля. Згодом все могло кардинально змінитися, коли Шмейхель у штрафному майданчику збив Вітоло. Виконати пенальті взявся Н'Зонзі, але пробив вкрай невдало. Данський голкіпер повторив подвиг 3-тижневої давнини, "взявши" удар суперника.

"Севілья" не припиняла атакувати, однак гострішими були вибіги "лисів" до воріт Ріко. Варді змарнував дві відмінні можливості зняти всі питання про переможця, тому напруга трималася до останніх секунд. "Лестер" все ж вистояв і оформив історичний вихід у чвертьфінал.

Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу, матч-відповідь

"Лестер" – "Севілья" – 2:0

Голи: Морган, 27, Олбрайтон, 54

Вилучення: Насрі, 74

Нереалізований пенальті: Н'Зонзі, 80