УКР РУС

Манчестер Сіті помстився Лестеру за ганьбу на Етіхаді, Ліверпуль втратив корону, конкурент Зінченка красиво забив

3 квітня 2021 Читать на русском

Лестер приймав Манчестер Сіті в рамках 30-го туру АПЛ. Звіт зустрічі читайте на Футбол 24.

Гості вже зі старту поєдинку почали демонструвати, що недаремно вони очолюють турнірну таблицю, і на 5-й хвилині Фернандінью більярдним ударом здалеку вразив ворота Шмейхеля. Радість екс-зірки Шахтаря не була тривалою – арбітр зафіксував офсайд в Агуеро, який закривав огляд голкіперу Лестера у момент удару.

Челсі вперше програв під керівництвом Тухеля – Вест Бромвіч сенсаційно забив лондонцям 5 м'ячів, Лідс здолав Шеффілд

Підопічні Гвардіоли продовжили контролювати гру, але без особливих загострень. "Штиль" у матчі порушив лідер Сіті Кевін де Брюйне, бельгієць пострілом зі штрафного струсонув поперечину, а міг бути ще один красень-гол. Саме Кевін виглядав найактивнішим на полі у першому таймі, хавбек традиційно намагався створювати моменти, загострювати, але Агуеро та Жезус інертно реагували на дії де Брюйне. Також варто виділити Мареза, який яскраво проявляв себе на правому фланзі. В одному з епізодів Ріяд прорвався у штрафний майданчик суперника, проте цього разу Шмейхель надійно зіграв.

Монотонні позиційні атаки заколисали оборону Сіті і гості ледь не поплатились за це. Перед свистком на перерву Варді вибіг на побачення з Едерсоном і переграв голкіпера, але і цей гол рефері скасував – форвард Лестера перебував у положені поза грою.

Свою перевагу Сіті реалізував у другому таймі. Чергова атака хлопців Гвардіоли спровокувала хаос у штрафному майданчику господарів, після кількох рикошетів м'яч потрапив до Бенжамена Менді, француз технічно вразив нижній кут воріт "лисів". Нагадаємо, саме француз провів матч на позиції лівого захисника, за яку також відповідає Олександр Зінченко. Українець не був включений до заявки на матч.

Запах крові розбудив звіра у команді гостей, і другий гол не змусив себе довго чекати. Гвардіола також помітив, що Агуеро поки не набрав своїх кондицій після травми, і офіційна заява про літній відхід легенди не надто мотивує гравця, тому тренер замінив кума Мессі на Стерлінга. Рахім одразу увірвався у гру. Де Брюйне ювелірним пасом знайшов Стерлінга, англієць прострілив на Жезуса, якому потрібно було просто підставити ногу, з чим бразилець успішно впорався.

Реванш за приниження у першому колі нинішнього сезону АПЛ (Сіті у рідних стінах поступися Лестеру 2:5) Гвардіолі вдався. Чергова перемога "містян" закріпила лідерські позиції команди, тепер Мачестер Юнайтед з двома матчами в запасі відстає від сусідів на 17 очок. Цікавий факт, що такий результат Сіті знищив математичні шанси Ліверпуля захистити титул чемпіона турніру. На щастя для Лестера, Челсі також залишився без очок після зустрічі з Вест Бромвічем, тому "лиси" залишаються на третій сходинці з 6-очковим відривом.

Як згадувалось вище, Олександр Зінченко пропустив поєдинок з Лестером. Ймовірно, Гвардіола дозволив українцю відпочити після насиченого тижня у таборі збірної України. Зіна провів усі три матчі кваліфікації ЧС-2022 на полі "від свистка до свистка", плюс Олександр був додатково навантажений відповідальністю через капітанську пов'язку у національній команді, ставши, нагадаємо, наймолодшим капітаном в історії збірної України. Очікуємо на повернення Зінченка у наступних матчах Сіті, які крок за кроком ведуть до чергової золотої медалі українця.

Україна не може перемогти через французів, або Хто став жертвою нервів Шевченка – казахські ЗМІ знають усе