УКР РУС

Леоненко: Роналду і Мессі просто втекли б від Лобановського

12 червня 2022 Читать на русском

Колишній форвард Динамо Віктор Леоненко висловився щодо легендарного Валерія Лобановського, висміявши його методи роботи.

"Хто крутіший – Лобановський чи Луческу? Як на мене, то крутіше Луческу. Він не має Щербицького. Лобановський очолював Динамо за радянських часів — кого хотів, того й привозив. Луческу довів, що навіть без класних футболістів можна вигравати чемпіонат України.

"В мене буде дорожче, ніж в інших": Леоненко анонсував відкриття власної Академії з топ-тренерами

Також у наш час у футболістів є контракти та агенти. Якщо тренер щось наказав гравцям, їм не сподобалося, вони можуть його послати і піти. Нині працювати просто складніше. Луческу поки що справляється. Як ви вважаєте, Роналду та Мессі змогли б грати у Лобановського? Я думаю, що вони просто втекли б від нього.

Лобановський мені особисто сказав, що у Роналдо та Ширера мало ТТД, і вони б у нього не грали. Я говорю: так Ширер скрізь, де грає, стабільно забиває. Але Лобановського це діє, йому головне ТТД. Тому він мені і сказав: "Забиватимеш два м'ячі в кожному матчі — гратимеш".

Я постійно сміявся з наших гравців, що після кожної гри вони бігли дивитися ТТД. Навіть Шева при Лобановському аути кидав, щоби підвищити ТТД, хоча нападники аути практично не кидають. Таке мене не влаштовувало, тому я хотів поїхати", – поділився Леоненко у інтерв'ю Fanday.

"Дістав зошит, провів розминку – воротарі лежали з нашатирем під ялинками": злий геній Динамо та магія третьої хвилини