УКР РУС

Лено і Донаті рятують очко "аптекарів". "Байєр" - "Баварія" - 1:1. ВІДЕО

5 жовтня 2013 Читать на русском

Наступні спарені матчі в Лізі чемпіонів донецький "Шахтар" проведе з "Байєром". Сьогодні була прекрасна нагода поглянути на можливості "фармацевтів" у бійці з могутньою "Баварією".

У центральному протистоянні 8-го туру Бундесліги зійшлися "Байєр" і "Баварія". В обох команд до особистої зустрічі було лише по одній втраті очок - у леверкузенців поразка, мюнхенці втратили перемогу у Фрайбурзі. Після сенсаційної поразки "Борусії" нинішні суперники мали блискучий шанс очолити турнірну таблицю! І хоча "Баварія" стала лідером, тішитись з нічиєї має право саме "Леверкузен!

На 8-ій хвилині по лівому фланзі господарі пропустили Тоні Крооса, який ледь не влучив у дальній кут з кількох метрів. За 3 хвилини Мюллер скористався подарунковим скиданням від Емре Чопрана, але не поцілив у той же кут.

За перші 16 хвилин перевага "Баварії" тотальна - 28 на 72 за володінням м'ячем, 1-4 за ударами, але ... без голів.

Гостросюжетна середина тайму вилилась у два голи за менш ніж 100 секунд. Спершу Мюллер загнав невдалим пасом Рібері під кутовий прапорець, але Франк виборов снаряд ,пройшов до штрафного і виклав на ногу Кроосу. А в наступній атаці помились баварці у захисті, відтак Сідні Сем забивав свій 6-ий гол у нинішній Бундеслізі без жодних перешкод.

Томас Мюллер був зобов'язаний виводити Мюнхен уперед, однак схибив ударом у такі ж порожні ворота. Щоправда бив головою і відстань ледь більшою, та все ж - неймовірний промах німця! Згодом потужно прикладався здалеку Шакірі - Лено з великими труднощами парирував.

57-59 - період двох дуелей Рібері з воротарем "Байєра". В обох випадках Лено не дав себе пробити. А тим часом станом на годину ігрового часу "Баварія" володіє кулею понад 70 відсотків, а за ударами 1-17 на її користь, і нічия 1:1 як результат.

63-тя хвилина ознаменувалась ще одним дивовижним промахом баварців. Це Швайні елегантно пропустив снаряд далі в центр карного, звідки Шакірі не зумів викрутити у дев'ятку воріт "Байєра".

На 78-ій Роббен, що вийшов нині із лави резервістів, ефектно закручував зі штрафного у воротарський кут, а там Лено, який не бачив момент удару, знову продемонстрував клас.

За 10 хвилин до кінця гри Штефан Кісллінг, лідер Леверкузена, отримав удар по ахіллу від Данте і змушений був на руках медиків полишати межі стадіону. А на 85-ій повернувся після травми інший німецький збірник - Маріо Ґьотце.

Кінець гри - суцільне жахіття для "фармацевтів". Пошкодження отримав також Емір Спахіч, а замін то не було вже! Згодом ще зашкутильгав Ларс Бендер. На 93-ій Джуліо Донаті вибиває снаряд з лінії воріт, а в останній атаці матчу Рібері б'є в межах штрафного в лице Хьогелера без м'яча - арбітр Кнут Кірхер мовчить. Точніше свистить, але вже про завершення гри.

Неймовірна перевага "Баварії" за всіма параметрами, а в результаті могли й програти. Така вона, ця дивовижна і ефектна Бундесліга.

"Байєр" - "Баварія" - 1:1 (1:1)

Голи: Сем, 31 - Кроос, 29

"Байєр": Лено, Донаті, Спахіч, Топрак, Бьоніш, Л.Бендер, Райнартц, Рольфес, Сем, Джан, Кісслінг
 
Запасні: Палоп, Хільберт, Волльшайд, Кастро, Хьогелер, Крузе, Сон
 
"Баварія": Нойєр, Рафінья, Дж.Боатенг, Данте, Алаба, Лам, Шакірі, Кроос, Швайнштайгер, Рібері, Мюллер
 
Запасні: Штарке, Контенто, ван Буйтен, Гьотце, Роббен, Манджукіч, Піцарро