УКР РУС

Атлетіко переміг Атлетік та вийшов на друге місце, Вальядолід без Луніна здолав Ейбар: 10-й тур Прімери, матчі суботи

26 жовтня 2019 Читать на русском

У п’ятницю, в рамках 10-го туру Ла Ліги, відбулось три поєдинки. Рахунки та звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2019/2020, 10-й тур

Леганес – Мальорка – 1:0

Гол: Брейтвейт, 31

Вальядолід – Ейбар – 2:0

Голи: Гвардіола, 10, Салісу, 39

Атлетіко – Атлетік – 2:0

Голи: Сауль, 28, Мората, 64

Вільяреал розгромив Алавес та піднявся на третю сходинку Прімери

Екс-клуб нашого Андрія Луніна та беззаперечний невдаха цього сезону Леганес приймав у себе Мальорку. "Пепінерос" ще не знали смаку перемог, маючи у своєму активі лише дві нічиї та сім поразок. "Острів’яни" останнім часом також не хапають зірок з неба, однак в останніх двох турах покращили своє становище, здобувши дві перемоги. Більше того, у минулому турі від "червоно-чорних" постраждав сам Реал. Тож гра видавалась доволі цікавою. До слова, наш Василь Кравець знову не потрапив навіть до заявки.

Вже на 9-й хвилині Дані Родрігес мав чудовий шанс відкрити рахунок у матчі – він закрутив м’яча під поперечину, однак Іван Куельяр продемонстрував впевненість у рамці і майстерним сейвом відвів загрозу від своїх воріт. Гості продовжили атакувати і володіли перевагою більш ніж удвічі. Тим нелогічнішим став гол на 31-й хвилині від Леганеса: Роберто Росалес виконав простріл у штрафний майданчик, яким скористався Мартін Брейтвейт і відправив м’яч у сітку. Друга половина матчу пройшла за незначної переваги гостей, а найреальніші шанси забити знову мали господарі: Брейтвейт на 77-й хвилині зіграв на добиванні у штрафному майданчику, але поцілив у поперечину, а за дві хвилини до закінчення матчу з ударом Хосе Арнаіца впорався голкіпер Мальорки.

Команда Андрія Луніна зустрічалась з Ейбаром. Обидва колективи розмістились у нижній частині турнірної таблиці, тож перемога була необхідна кожній команді як ковток повітря. Вже на 10 хвилині після передачі Оскара Плано Серхі Гвардіола пробив у нижній кут воріт і поклав лік забитим голам. Під кінець тайму Мохаммед Салісу скористався подачею Начо у штрафний майданчик і подвоїв рахунок у матчі. Друга половина зустрічі пройшла без забитих м’ячів. До слова, наш Андрій Лунін знову провів увесь матч у запасі.

У Мадриді проходило Атлетичне дербі між Атлетіко та Атлетіком. Мадридці відкрили рахунок на 28-й хвилині: Корреа увірвався на лівий край штрафного, зібрав на собі кількох захисників та виконав скидку на Сауля, а той пробив у правий нижній кут – 1:0. Атлетік відповів низкою класних моментів, але Облак грав надійно; в середині ж другого тайму Атлетіко подвоїв свою перевагу зусиллями Морати, якому вдалося замкнути простріл все того ж Корреа – 2:0.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ