УКР РУС

Ледь не догралися, або 20 хвилин футболу замало. "Металіст" - ПАОК - 1:1. ВІДЕО

7 серпня 2013 Читать на русском

Сьогодні у Харкові харківський "Металіст" пробився у фінальний раунд кваліфікації до Ліги чемпіонів.

Обидві команди перебували у не найкращому настрої. Російський власник ПАОКа Іван Саввіді пообіцяв розформувати команду, якщо та не здолає "Металіст". Харківський же клуб дізнався вирок Лозанни щодо звинувачень у договірному матчі - хоч очок відбирати не будуть, але нечесну боротьбу в тому поєдинку визнали офіційно, що в недалекому майбутньому може загрожувати "Металісту" дискваліфікацією з єврокубків.

Не хотілося, щоб таке суворе рішення УЄФА виніс у перший сезон команди в Лізі чемпіонів, але оминати увагою такий варіант розвитку подій також наразі не можна. Усе вирішиться за тиждень, а сьогодні харків'янам потрібно було грати і перемагати, аби відстоювати честь України та підвищувати рейтинг у єврокоефіцієнтах.

На жаль, як із грою, так і з результатом не склалось. Скромна, аби не сказати жорсткіше, нічия на власному полі з організованою, але не надто класною командою Хуба Стевенса. Два моменти за всю гру, десь 20 хвилин, коли ми бачили "Металіст" Маркевича, а не сонливе скупчення виконавців - за це греки могли карати. Безліч кутових, вдвічі більше ударів і контроль над м'ячем - усе це про ПАОК, а не про господарів поля. У кінці зустрічі гості могли і мали забивати переможний гол.

По-хорошому, грекам просто бракувало класу і майстерності, інакше був би "Металіст" бідний. Якщо після першого матчу, де в другому таймі Харків не дав жодного шансу, Мирон Богданович був незадоволений своєю командою, то сьогодні можна зрозуміти, якщо він матиме ще серйознішу розмову з гравцями після, як не дивно, успішного матчу. Проте успішного тільки тому, що пройшли далі. Туди, де з такою грою робити нічого.

"Металіст" - ПАОК. ОНЛАЙН-трансляція 1:1 (0:0)

Голи: Бланко, 72 - Нецид, 83

"Металіст": Дишленковіч, Азеведо, Папа Гуйє, Моледо, Вільягра, Едмар, Краснопьоров, Соса (к), Соуза, Бланко, Девіч

Запас: Шуховцев, Пшеничних, Березовчук, Нойок, Шелаєв, Марлос, Крістальдо

ПАОК: Хакобо, Мігель Вітор, Ліно, Циоліс, Георгіадіс, Лазер, Кацураніс, Кіціу, Оліс, Лукас, Салпінгідіс (к)

Запас: Глікос, Лопес, Спіропулос, Лоуренс, Цандаріс, Атанасіадіс, Нецид