УКР РУС

Ювентус достроково став чемпіоном Італії, здолавши Сампдорію, – в Серії А визначились усі учасники єврокубків

27 липня 2020 Читать на русском

В рамках програми дня 36-го туру Серії А провели шість матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2019/20, 36-й тур

Болонья – Лечче – 3:2

Голи: Паласіо, 2, Соріано, 5, Барроу, 90+3 – Манкозу, 45+2, Фалько, 66

Верона – Лаціо – 1:4

Голи: Амрабат, 37 (пен) – Іммобіле, 45+5 (пен), 83, Мілінковіч-Савіч, 56, Корреа, 63

Кальярі – Удінезе – 0:1

Гол: Окака Чука, 3

Рома – Фіорентина – 2:1

Голи: Верету, 45 (пен), 86 (пен) – Міленковіч, 54

СПАЛ – Торіно – 1:1

Голи: Д'Аллесандро, 80 – Верді, 57

Ювентус – Сампдорія – 2:0

Голи: Роналду, 45+7, Бернардескі, 67

Нереалізований пенальті: Роналду, 89

Вилучення: Торсбю, 77

Болонья приймала Лечче, який бореться за збереження прописки у Серії А. Незважаючи на це, господарі змогли відірватись ще на початку матчу. На 2-й хвилині відзначився Паласіо, а трохи згодом, на 5-й перевагу закріпив Соріано. До перерви гості змогли відквитати один гол. Це Манкозу на добиванні зумів внести шкіряного у ворота.

Ібрагімовіч не може домовитись з Міланом щодо продовження контракту

Після перерви Лечче вдалось зрівняти рахунок – Фалько, з лінії штрафного майданчика, завдав шедеврального удару у праву дев'ятку. Після цього гості відчайдушно намагались втримати рахунок, але у компенсований час допустились помилки і Болонья, у контратаці, зуміла забити. Гол на свій рахунок записав Муса Барроу. Євген Шахов у цьому матчі не отримав шансу показати себе. Фінальний свисток зафіксував поразку Лечче – 3:2.

Внаслідок цієї поразки Лечче значно погіршив свої шанси на збереження прописки і залишився на 18-й сходинці із 32-ма очками, натомість Болонья піднялась на 10-те місце і має у своєму активі 46 залікових балів.

Лаціо вже не втратить свого четвертого місця у турнірній таблиці й не стане чемпіоном, тож "орли" перед виїзною зустріччю з Вероною не перебували під тиском. Господарі скористалися розслабленістю римлян, відкривши рахунок на 37-й хвилині з пенальті (відзначився Амрабат), однак у компенсований до першого тайму час Іммобіле зрівняв – також з пенальті. В другому ж таймі Лаціо зібрався, зробивши результат – на 56-й хвилині Мілінковіч-Савіч вивів гостей уперед, а Корреа на 63-й забив третій гол. Крапку в матчі поставив Чіро, який на 83-й хвилині довів рахунок до розгромного, а у компенсований час оформив хет-трик – 1:5.

Таким чином, Лаціо набрав 75 залікових балів, залишаючись на четвертому місці – втім, Аталанта переважає римлян лише за особистими зустрічами, а у Інтера всього на одне очко більше. Верона, маючи в активі 46 пунктів, тримається на дев'ятій сходинці в турнірній таблиці.

Кальярі та Удінезе де-факто зберегли прописку в Серії А, тож в особистій зустрічі команди особливо не напружувались. Фріульяцям вдалося відкрити рахунок вже на 3-й хвилині зусиллями Окаки Чуки – і цей гол виявився єдиним у зустрічі.

Удінезе набрав 42 очки й піднявся на тринадцяту позицію, потіснивши Кальярі на чотирнадцяту завдяки кращій статистиці особистих зустрічей. У острів'ян також 42 залікових бали.

Рома ще не гарантувала собі місця у єврокубках, тож перемагати Фіорентину потрібно було за будь-яку ціну. Відкрити рахунок "вовкам" вдалося аж на 45-й хвилині з пенальті, який реалізував Верету, однак через дев'ять хвилин після старту другого тайму "фіалки" забили у відповідь – відзначився Міленковіч. Нічийний рахунок тримався до 86-ї хвилини, аж поки римляни не заробили пенальті – його реалізував Верету, оформивши дубль. Це був переможний гол.

Таким чином, Рома набрала 64 очки, залишаючись на п'ятій позиції з відривом від шостого Мілана у чотири залікових бали. Фіорентина з 43 пунктами тримається на дванадцятій сходинці в турнірній таблиці.

СПАЛ вже вилетів із Серії А, тож у матчі з Торіно міг не витрачати сил. Перший тайм пройшов без голів, а на початку другого Верді красивим ударом вивів туринців уперед. Втім, розвинути свій успіх їм не вдалося, за що Д'Аллесандро пострілом з правого краю штрафного покарав на 80-й хвилині – 1:1. Цей гол був останнім у зустрічі.

СПАЛ набрав 20 очок і залишився на останній позиції в турнірній таблиці. Торіно, маючи 39 залікових балів, йде на шістнадцятій сходинці.

Таким чином, в Італії вже визначились усі учасники єврокубків. Ювентус, Інтер, Аталанта та Лаціо стали учасниками Ліги чемпіонів, а Рома або Мілан навіть в разі падіння на сьому сходинку потраплять в Лігу Європи – Наполі виграв Кубок і вийшов в цей турнір, тож сьома позиція також стане єврокубковою.

Закривав програму туру поєдинок між Ювентусом із Сампдорією у Турині. В разі перемоги "б'янконері" достроково б завоювали чергове Скудетто, однак генуезці героїчно трималися. В першому таймі було три травми, тож арбітр компенсував шість хвилин – і на останній господарі заробили штрафний. П'яніч з нього несподівано покотив поперек, а Роналду вистрілив у правий нижній – 1:0! В середині другого тайму Кріштіану міг оформити дубль, однак його удар потягнув голкіпер. Втім, на добиванні зіграв Бернардескі – 2:0.

Сампа огризнулася кількома класними моментами, але на 77-й хвилині залишилась у меншості внаслідок другої жовтої картки Торсбю. Добити гостей на 89-й хвилині міг Роналду, однак Кріш з пенальті зарядив у поперечину. Зрештою, фінальний свисток зафіксував перемогу туринців.

Ювентус набрав 83 очки, за два тури до кінця чемпіонату відірвавшись від найближчого переслідувача (Інтера) на сім залікових балів. Таким чином, туринці достроково завоювали 36-те Скудетто в історії.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ