УКР РУС

"Лаціо" з "Ромою", "Наполі" з "Ювентусом" вирішують, кому в ЛЧ. Анонс 37 туру Серії А

23 травня 2015 Читать на русском

Календар нинішнього італійського сезону складали, немов знаючи, що головна інтрига розвернеться навколо двох путівок у Лігу чемпіонів.

Не знаю, чи то в Рафи Бенітеса такий агент спритний, чи то магія знаменитого стамбульського фіналу досі впливає на людей, але іспанця стали активно сватати в "Реал". Для Неаполя це великий позитив, адже гірше точно вже не буде. Два сезони Бенітеса на "Сан-Паоло" - одне розчарування. То кваліфікацію ЛЧ не пройдуть, то і взагалі повз медалі пролетять. Саме останній варіант зараз є дуже реальним. Якщо сьогодні не обіграти "Ювентус" на його полі, тоді потрібно буде бити "Лаціо" на своєму. І то, у разі поразки конкурента в Турині, римляни можуть зіграти своє дербі внічию і позбавити неаполітанців останніх надій.

Італійські газети відразу після фатальної гри і тактичної поразки "Дніпру" на повний голос почали говорити про невідповідність Бенітеса амбіціям серйозного і фінансово стабільного клубу. Сьогодні - прекрасна нагода переконатись, хто чого вартий. "Юве" після тріумфу в Кубку Італії має дати відпочити кільком гравцям основи. З іншого боку саме через останні два матчі Серії А чемпіони готуватимуться до вирішальної битви усього 4-річного циклу, відколи повернулись на вершину Кальчо, - берлінського фіналу проти "Барси". Тож розраховувати на поблажливе ставлення команди Аллегрі партенопейцям не доводиться. Тим паче протистояння Турину і Неаполя здавна є дуже принциповим. Битва двох найрезультативніших команд сезону (по 67 голів). У такій суворій Італії вже 2 місяці "Наполі" забиває не менше двох голів за матч.

 
Що ж до складів, то в "Ювентуса" мають отримати відпочинок Пірло, Тевес, Ліхтштайнер, Евра, К'єлліні, Бонуччі та Погба, який після відновлення знову почав грати велику роль у центрі поля. Натомість Буффон повернеться в основу, адже Сторарі стояв у фіналі Кубка. Бенітес поставить на всіх основних, де зазвичай сумніви виникають лише щодо двох позицій. Ігуаїн попереду та Кальєхон справа недоторканні, а цього разу Гамшік має вийти на позицію під, Мертенс - облюбувати лівий фланг, з якого Дріс фактично приніс "Наполі" неймовірно важку перемогу над "Чезеною". Чи вистачить цього для реваншу за домашні 1:3? Переконаємось вже сьогодні, починаючи з 19:00.
 
В іншому матчі суботи "Дженоа" спробує розвіяти останні ілюзій "Інтера" щодо потрапляння в Лігу Європи. Результати за останні 10 і 5 матчів свідчать не на користь міланського клубу. "Грифони" у 4 з 5 турів перемагали і лише в Римі поступились. Команда Гасперіні по праву посідає 6-е місце, але в Європу не потрапляє через відсутність ліцензії від УЄФА. Незважаючи на вдалу серію, "Дженоа" незмінно пропускає ось уже в 6 матчах чемпіонату. За "Інтер" - лише одна перемога генуезців за 20 років, зате здобута минулоріч. Останнім часом команда Манчіні грає напрочуд результативно, особливо на виїзді. А в першому колі "інтерісти" перемогли "грифонів" 3:1.
 

Головний матч тижня в Італії відбудеться у понеділок, позаяк його перенесли у зв'язку з проханням фіналіста Кубка Італії-2015. "Лаціо" - "Рома" це навіть крутіше, ніж згаданий матч із "Ювентусом". Римське дербі ніколи не опускається нижче певного рівня, де обов'язково присутній як мінімум меганастрій гравців і неповторна атмосфера трибун. Пригадаймо, у першому колі "вовки" з "орлами" видали шедевральний матч, де на зміну грі в одні ворота прийшло шоу "Імператора". Тоді Феліпе Андерсон тільки заявляв про себе, а "Лаціо" лише мріяв про Європу. Зараз же на кону ще й 2-3 місця. Команди Піола та Гарсії не повинні випустити з рук бодай бронзу, але не менш важливо, хто відразу кваліфікується в групу ЛЧ, а хто ще муситиме проходити раунд плей-оф, де італійці вже провалювались. Відтак "Лаціо" влаштує лишень перемога над "Ромою". І то потім ще потрібно буде не програти в Неаполі в останньому турі. Нічия там влаштує через кращі додаткові показники. Інтрига? Ще й яка! Вирішувати, хто буде новим володарем Риму, римляни будуть в понеділок о 19:00.

Тарас Котів, Футбол 24